Home > #Hoofdnieuws > Kalenders 2023: F1 eind juli, Spa 24 eind augustus en Zolder begin september?

Kalenders 2023: F1 eind juli, Spa 24 eind augustus en Zolder begin september?

Er zijn sterkere en sterkere geruchten dat de F1 volgend jaar in België op 30 juli halthoudt. De initiële datum van 23 juli is niet haalbaar gezien de nabijheid van de nationale feestdag en het muziekfestival Francopholies in Spa. Die evenementen vereisen ook aanzienlijke inzet van de orde- en hulpdiensten.

30 juli is zowat de enige oplossing voor Spa dat een akkoord heeft met de Grand Prix van Hongarije om van plek op de kalender te wisselen, dat schrijven onder meer Het Belang en La Dernière Heure. Maar die datum is dan weer de traditionele datum van de 24 Hours of Spa. De uithoudingsklassieker zou dan weer naar de oude datum van de F1 verschuiven, met name 26 en 27 augustus of eventueel midden juli op de 15de en 16de van die maand.

Voor de 24 Uur van Zolder wordt dan weer een datum begin september overwogen, maar dat alles in functie van de goedkeuring van de F1-kalender 2023 door de World Council van de FIA in oktober.

error: Alert: Content is protected !!