Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Fuji: pole voor Toyota, Bovy tweede in GTE Am

FIA WEC Fuji: pole voor Toyota, Bovy tweede in GTE Am

Beide Toyota GR010 Hybrid voerden het veld aan. Kamui Kobayashi was met de #7 met een rondetijd van 1:29.234 slechts 20 duizendsten sneller dan Brendon Hartley met de #8. Matthieu Vaxiviere was derde en bleef met zijn Alpine de twee Peugeot 9X8 voor. Sarah Bovy reed, na de polepositie in Monza, opnieuw een sterke kwalificatie die ze afsloot als tweede in GTE Am!

(Foto: © Iron Dames)

Antonio Felix Da Costa bezorgde Jota de beste chrono in LMP2. Hij was iets sneller dan Nicklas Nielsen in de AF Corse Oreca 07. De tweede startrij in deze categorie wordt door WRT ingenomen. Robin Frijns, de teamgenoot van Dries Vanthoor, eindigde derde en Ferdinand Habsburg met de Realteam by WRT Oreca vierde.

Michael Christensen behaalde voor Porsche GT Team de beste startplaats in LM GTE Pro. De Deen deed met zijn #92 Porsche 911 RSR – 19 net geen twee tienden minder lang over een rondje Fuji dan de #51 AF Corse Ferrari in handen van James Calado. Gianmaria Bruni was met de andere Porsche derde.

In LM GTE Am, waar het aan de rijders met het statuut brons is om de kwalificatie af te werken, was het opnieuw een spannende strijd tussen Ben Keating en Sarah Bovy. De TF Sport-rijder haalde het met zijn Aston Martin nipt, met 62 duizendsten, van onze landgenote in de Iron Dames Ferrari. De derde plaats ging naar Franck Dezoteux in een Ferrari van Spirit of Race. Fred Poordad (Dempsey-Proton Racing – Porsche), de teamgenoot van Jan Heylen, tikte in deze klasse af als negende.

error: Alert: Content is protected !!