Home > Circuit > FIA F2: Vips wint sprintrace, Drugovitch kampioen

FIA F2: Vips wint sprintrace, Drugovitch kampioen

In een geanimeerde race op Monza haalde Felipe Drugovitch de rijderstitel binnen voor MP Motorsport. De dagzege, die was voor Juri Vips.

foto: © Dutch Photo Agency

Het had gemakkelijk kunnen worden voor Felipe Drugovitch, maar de Braziliaan van MP Motorsport maakte het halen van de titel, die hij quasi onmogelijk kon mislopen, toch nog wat spannend. De zenuwen maakten zich meester van Drugovithc die in de openingsrondes zijn machine naast de Van Amersfoort bolide van Amaury Cordeel zette, waarna de tik tegen de banden onvermijdelijk werd. Voor Drugovitch betekende het een kapotte ophanging en de opgave.

Terwijl Juri Vips (Hitech) aan de leiding ging en zijn leidersplaats verder veilig stelde, werd het voor Drugovitch afwachten wat Theo Pourchaire en ART nog in de mouw hadden. Maar ook daar sloegen de kampioenschapszenuwen toe. Pourchaire liet zich enkele malen verleiden tot een wijde lijn, en eindigde uiteindelijk toch in de gravelbak. Hij zakte naar de zeventiende plaats en moest later in de race nog een straf van vijf seconden incasseren voor de track limits. Dat bezegelde de Fransman zijn lot.

Onze landgenoot Amaury Cordeel (Van Amersfoort) flirtte met de punten maar zakte uiteindelijk toch nog naar de vijftiende eindplaats.

Juri Vips haalde voor Hitech zijn eerste zege van het seizoen, met Frederik Vesti (ART) op de tweede plaats en Jehan Daruvala (PREMA) op e derde plaats. Maar de kampioen werd Felipe Drugovitch, die voor MP Motorsport de allereerste titel in de Formule 2 binnenhaalde!

error: Alert: Content is protected !!