Home > F1 > F1 Monza: Verstappen op kop in laatste vrije training

F1 Monza: Verstappen op kop in laatste vrije training

Max Verstappen (Red Bull) zette in de derde vrije training voor de GP F1 van Italië de snelste tijd neer. Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Pérez (Red Bull) moesten relatief veel tijd prijsgeven aan de F1-wereldkampioen.

Foto archief

De derde vrije training begon rustig. Enkel Sergio Pérez (Red Bull), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) hadden na tien minuten een tijd op de borden staan. Geleidelijk aan verlieten meerdere coureurs de pitstraat om aan hun chrono’s te werken. Max Verstappen (Red Bull) ging het snelst over het Italiaanse asfalt met een tijd van 1:21.872. Charles Leclerc (Ferrari) ging ook voorbij Pérez, maar was zeven honderdsten trager dan de Nederlandse F1-wereldkampioen.

Nadat het opnieuw rustig was geworden op het circuit, kwamen sommige coureurs op twintig minuten van het einde van de sessie uit hun garages, allemaal op de zachte band. Ook nu was het Verstappen die de snelste tijd reed, maar deze keer had hij meer marge. Leclerc was meer dan drie tienden trager, maar dat is geen reden tot paniek. Verstappen zal een gridstraf moeten incasseren voor de race en zal – als alles goed gaat bij Ferrari – achter de Monegask starten op zondag. Verder pakten Pérez en Carlos Sainz (Ferrari) respectievelijk de derde en vierde plek. George Russell (Mercedes) pakte de zevende plek, zijn ploegmaat Lewis Hamilton de tiende. Bij Mercedes zullen ze dus hopen op een beter resultaat in de kwalificatie.

Die kwalificatie begint om 16u00, de race start morgen om 15u00.

error: Alert: Content is protected !!