Home > #Hoofdnieuws > F1 Monza: Leclerc schenkt tifosi een eerste delirium

F1 Monza: Leclerc schenkt tifosi een eerste delirium

Charles Leclerc (Ferrari) heeft op het circuit van Monza de polepositie gepakt voor de Grote Prijs F1 van Italië. Max Verstappen (Red Bull) en Carlos Sainz (Ferrari) vervolledigden de top drie. De startgrid voor morgen zal er echter compleet anders uitzien door de verschillende gridstraffen.

Het duurde even voordat iedereen een eerste rondetijd had neergezet, maar uiteindelijk was het Charles Leclerc (Ferrari) die de snelste tijd had in het begin van Q1. Zijn ploegmaat Carlos Sainz volgde op zeven honderdsten. George Russell (Mercedes) vond na lastige vrije trainingen toch wat snelheid en ging naar de derde plek. Tegen het einde van Q1 ging Max Verstappen naar de top van de tabellen met een 1:20.922. Nyck de Vries, die in de Williams maar één vrije training reed, mocht naar Q2 terwijl zijn ploegmaat Nicholas Latifi niet uit de onderste vijf kon blijven. Naast de Canadees mochten ook Sebastian Vettel (Aston Martin), Lance Stroll (Aston Martin), Kevin Magnussen (Haas) en Mick Schumacher (Haas) niet naar Q2.

Ferrari nam de bovenhand in het begin van Q2. Sainz ging het snelst. Zijn ploegmaat Leclerc had wat meer tijd nodig om een respectabele tijd neer te zetten, maar ging uiteindelijk naar de tweede plek. Op de derde en vierde plek volgde het duo van Red Bull. Die top vier kwam niet meer uit de garage op het einde van Q2. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), die door een gridstraf naar de achterkant van de grid wordt verwezen, bleef ook in de garage. De Japanner bleef zo op de vijftiende plek staan en mocht niet naar Q3. Ook Esteban Ocon (Alpine), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Nyck de Vries (Williams) en Zhou Guanyu (Alfa Romeo) bleven achter in Q2.

Net zoals in Q2 was het Ferrari die de eerste twee plaatsen inpalmde in het begin van Q3. Ook nu nam Sainz de bovenhand op ploegmaat Leclerc. Max Verstappen volgde op de derde plek. Zijn ploegmaat Sergio Pérez gaf een halve seconde prijs op de Nederlander. Het orgelpunt van de kwalificatie, het einde van Q3, werd een kleine triomf voor Ferrari. Leclerc zette een 1:20.161 en pakte daarmee de polepositie voor de race morgen. Verstappen moest tevreden zijn met een tweede plek, Sainz pakte de derde plaats. Sergio Pérez was een seconde trager dan de snelste man, maar kwalificeerde zich nog steeds als vierde. Het Mercedes-duo van Hamilton en Russell gingen naar de vijfde en zesde plek. De grid wordt nu volledig door elkaar geschud door de verschillende gridstraffen.

De race start morgen om 15u00.

Startgrid voor de race:

 1. Charles Leclerc
 2. George Russell
 3. Lando Norris
 4. Daniel Ricciardo
 5. Pierre Gasly
 6. Fernando Alonso
 7. Max Verstappen
 8. Nyck de Vries
 9. Zhou Guanyu
 10. Nicholas Latifi
 11. Sebastian Vettel
 12. Lance Stroll
 13. Sergio Perez
 14. Esteban Ocon
 15. Valtteri Bottas
error: Alert: Content is protected !!