Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Olsen en Porsche winnen, Vanthoor geeft op, Muth net niet in punten

DTM Spa: Olsen en Porsche winnen, Vanthoor geeft op, Muth net niet in punten

De eerste race van de DTM op de schitterende omloop in de Ardennen was een kolfje naar de hand van de Noor Dennis Olsen in de SSR Performance Porsche 911 GT3-R. Het is de eerste zege van de 26-jarige Noor die zich meteen in de strijd om de DTM-titel mengt. De Belgen kenden een minder resultaat met een opgave voor Laurens Vanthoor en een dertiende plaats na een weliswaar bevredigende race van Esteban Muth in de prachtige BMW M4 van de hand van de Belgische Prinses Delphine.

Dennis Olsen verzilverde dus zijn eerste polepositie van het jaar en mag zich vanaf nu DTM-winnaar noemen. Vooral Max Götz zette in zijn WINWARD Mercedes AMG-GT tot de laatste meters druk op de voormalige Intercontinental GT Challenge-kampioen, maar ook in de regen in de slotfase van de race, kraakte Olsen niet. Olsen won dus, voor Götz en een tweede Porsche-rijder, Thomas Preining, eerder dit jaar al winnaar op de Norisring in de Küs Team Bernhard 911.

René Rast en Kelvin van der Linde bezorgden ABT Audi een vierde en een vijfde plek, terwijl Nico Müller in een Audi R8 van Team Rosberg zesde werd. Felipe Fraga (Ferrari) en Mirko Bortolotti (Lamborghini) werden zevende en achtste.  

Van Belgische zijde gaf Laurens Vanthoor op na wat vermoedelijk een contact met de pitmuur was na zijn pitstop. De Porsche 911 van de Limburger leek in staat naar een podiumplaats te rijden, maar halverwege was het over en uit voor Vanthoor die een moeilijk DTM-seizoen kent. Esteban Muth reed in een sterke openingsfase van achttien naar dertien, maar kon in de slotfase die opmars niet in punten vertalen. Zijn teamgenoot bij Walkenhorst BMW, Marco Wittmann, lag lang achter hem, maar finishte uiteindelijk nog negende en dus wel in de punten, voor Nick Cassidy (Ferrari).

In het kampioenschap leidt Sheldon van der Linde (BMW) na een puntenloze race nog steeds met 110 punten, voor Rast (93), Bortolotti (91) en Olsen (87). Morgen om 13u33 start de tweede race.

error: Alert: Content is protected !!