Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Loeb pakt leiding terug in laatste KP

WRC Acropolis: Loeb pakt leiding terug in laatste KP

Het is alweer even geleden dat M-Sport Ford de eerste dag van een WRC-wedstrijd met een één-twee afsloot. In de allerlaatste KP vocht Sébastien Loeb zich terug naar de leiding en de Fransman sluit zo de eerste dag af met een bonus van 1,7 seconde op teamgenoot Pierre-Louis Loubet. Esepekka Lappi sluit aan het stuur van zijn Toyota Yaris de top-3 af met 8,7 seconden achterstand op de negenvoudige wereldkampioen.

Foto: © M-Sport

Sébastien Loeb scoorde vandaag vier beste tijden, tegen twee voor Loubet en dat is ruim voldoende voor de leidersplaats in de Acropolis Rally, de tiende manche van het WRC 2022. “Ik besloot om in de slotproef echt alles te geven, want ik verloor te veel tijd in de voorlaatste KP en ik voelde me niet al te zeker. Dus ik zei ‘oké, ik moet in een goed ritme finishen’.” En dat deed de Fransman dus, die in januari de Monte-Carlo nog won.

Achter hem is Loubet dus tweede, ondanks problemen met de remmen in de laatste KP. De Fransman rijdt een dijk van een wedstrijd en heeft op zijn beurt 7,3 seconden bonus op de Fin Lappi.

Thierry Neuville is ondertussen vierde op 16 seconden van de leider en de Belg voert een trio Hyundai i20 aan. Dani Sordo is vijfde op 22,2 seconden, Ott Tänak zesde op 31,1 seconden. Kalle Rovanperä (Toyota), de leider in het WK is negende op 1min07. Emil Lindholm (Skoda) leidt in WRC2.

Van Belgische zijde waren er heel wat problemen voor Jourdan Serderidis (Ford), terwijl Grégoire Munster (Hyundai) wel opnieuw gestart is na zijn brand in KP1, maar uiteraard in de tussenstand geen rol van betekenis speelt.

Zaterdag is de langste dag van de rally, met zes KP’s, die samen goed zijn voor een totaal van 147,98 km, iets minder dan de helft van de totale afstand van het evenement. Pyrgos (33 km), Perivoli (17 km) en Tarzan (23 km) zijn de proeven van dienst.

error: Alert: Content is protected !!