Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Loeb leider na drie proeven

WRC Acropolis: Loeb leider na drie proeven

In Griekenland is de tiende van dertien WRC-wedstrijden van het lopende seizoen van start gegaan. Na een snelste chrono in een korte showproef op donderdagavond voor Thierry Neuville in zijn Hyundai, maakte Sébastien Loeb in zijn Ford Puma optimaal gebruik van zijn startpositie om in KP2 en KP3 de beste tijden neer te zetten. De Fransman leidt dan ook de debatten in Griekenland met een kleine bonus op Thierry Neuville.

Foto: © Hyundai

KP1 was maar een showproef, maar voor Grégoire Munster (Hyundai – hoofdfoto) en Andreas Mikkelsen (Skoda) liep het al snel fout. Bij Munster brak er op het einde van de twee kilometer lange proef brand uit en Mikkelsen ging in de fout en zijn Skoda liep behoorlijke schade op. Beide crews konden wel op vrijdag weer vertrekken, maar uiteraard met een achterstand van tien minuten.

Vooraan leidt Loeb na drie proeven met een kleine bonus op Neuville, terwijl Pierre-Louis Loubet (Ford) ook vanwege zijn startpositie derde is en dat op 4,8 seconden. Ott Tänak (Hyundai) is vierde op 5,6 seconden en Craig Breen (Ford) vijfde op 8,4 seconden. Kalle Rovanperä betaalt de tol van zijn startplaats en moet als negende al dertien seconden toegeven. In WRC2 leidt Emil Lindholm in zijn Skoda Fabia.

Vandaag volgen de proeven zeer gespreid, mede door de lange verbindingen. KP4 start om 10u29, KP5 om 12u12, terwijl KP6 en KP7 om 14u15 en 16u53 van start gaan.

error: Alert: Content is protected !!