Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: eerste scratch en leiding voor Loubet!

WRC Acropolis: eerste scratch en leiding voor Loubet!

In Griekenland heeft KP5 toch voor een kleine verrassing gezorgd want de nieuwe leider in de rally heet Pierre-Louis Loubet. De jonge Ford-rijder won de proef, zijn eerste ooit, en maakte van een foutje van zijn teamgenoot Sébastien Loeb gebruik om de leiding in de rally in handen te nemen. Thierry Neuville verloor tijd en zakte met zijn Hyundai uit de top 3.

Foto: © Ford M-Sport

Nee?! Dat is goed. Het was zo vaak dichtbij dit jaar en we hebben deze verdiend. Ik had goede pace notes en het was goed rijden, maar ik ben een beetje verrast”, was de commentaar van Loubet na de proef. Hij leidt nu met 1,9 seconde voorsprong op Loeb en 4,2 op Esepekka Lappi die zich in zijn Toyota als gevaarlijke outsider manifesteert. Neuville had weinig vertrouwen in de Hyundai en zakte naar plaats vier, op bijna vijf seconden van de leider, een kleine negen seconden voor zijn teamgenoot Ott Tänak. WK-leider Kalle Rovanperä kijkt al tegen een achterstand van een halve minuut aan!

KP6 en KP7 gaan om 14u15 en 16u53 van start.

error: Alert: Content is protected !!