Home > Electric > Divers > Solar Team: wedstrijd in Zuid-Afrika is gestart

Solar Team: wedstrijd in Zuid-Afrika is gestart

Vanochtend startte het Agoria Solar Team aan de Sasol Solar Challenge, een wedstrijd voor zonnewagens die doorgaat in Zuid-Afrika. De studenten van de KU Leuven reden eergisteren de tweede beste tijd in de kwalificatieronde en konden daardoor vandaag als tweede starten met hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas. De komende acht dagen leggen de ingenieursstudenten een uitdagend parcours af tussen Johannesburg en Kaapstad.

(persbericht)

De BluePoint Atlas startte vandaag als tweede na een goed resultaat in de kwalificatieronde eergisteren. De zonnewagen kon vlot vertrekken ondanks het hectische verkeer aan de start. Vandaag rijdt de zonnewagen vooral over drukke autosnelwegen. Een extra uitdaging hierbij is dat de zonnewagen langs verschillende tolpoortjes zal moeten geleid worden.

Geheim wapen

Speciaal voor deze uitdaging installeerden de studenten een vin op hun wagen. Deze vin zal worden ingezet om bij zijwind te kunnen zeilen op de wind. Het is de eerste zonnewagen ooit die voorzien is van dergelijk systeem. Het team hoopt dat deze vin hen een strategisch voordeel zal opleveren ten opzichte van hun concurrenten.

Nieuwe uitdaging

Het is voor het Belgische Solar Team de eerste keer dat ze deelnemen aan een wedstrijd op Zuid-Afrikaanse bodem. De komende acht dagen zullen de studenten zoveel mogelijk kilometers proberen af te leggen op hun traject tussen Johannesburg en Kaapstad. Het team dat erin slaagt om het meeste aantal kilometers af te leggen, wint de wedstrijd. Door het afwijkende wedstrijdconcept zal het voor de studenten ook op strategisch vlak een grote uitdaging worden.

error: Alert: Content is protected !!