Home > Circuit > In een notendop: FIA F3 – FIA F2

In een notendop: FIA F3 – FIA F2

  • FIA F3 – Alexander Smolyar (MP Motorsport) haalde de pole in een bewogen kwalificatiesessie voor de Formule 3. De slipstream is wat het snelle circuit van Monza typeert en Smolyar had zijn zaken goed voor elkaar. Anders ging het voor titelpretendent Isack Hadjar, die de Hitech machine halverwege de sessie naast de baan stuurde en uiteindelijk slechts eindigde op een zestiende startplaats. Dat is alle voordeel voor zijn grote rivaal en puntenleider Victor Martins (ART) die als vierde zal starten. Weliswaar achter poleman Smolyar, achter Maloney, de man van het moment en rivaal Stanek. Noch even meegeven dat de “reverse pole” voor de sprintrace van morgen gaat naar Caio Collet (MP Motorsport).
  • FIA F2 – Ook in de Formule 2 was er heel wat gaande. Niemand verspilde veel tijd en de snelle rondes volgden elkaar in hoog tempo op. Liam Lawson (Carlin) zette de referenties in de eerste helft van de sessie. Maar de chrono’s zakten nog naarmate er meer rubber op de piste werd gelegd. Het werd dus vechten om positie op de baan en daarbij ging de Japanner Iwasa (DAMS) in de slotminuut nog van de baan. Die rode vlag betekende meteen ook het einde van de pogingen om de pole te pakken voor diverse kandidaten. Jack Doohan (Virtuosi) pakte de pole, voor Liam Lawson en voor Marcus Armstrong (Hitech) en daarmee zien we ook drie tegenvoeters op de eerste drie startplaatsen. Puntenleider Felipe Drugovitch (MP Motorsport) doet een goede zaak met een vierde startplaats terwijl rivaal Pourchaire (ART) strandde op de veertiende plaats. Onze landgenoot Amauru Cordeel (Van Amersfoort) reed een goede sessie en eindigt als twaalfde. Gezien de rode vlag op het einde van de sessie is het niet uitgesloten dat er nog herzieningen zijn van de startgrid.

foto: © Dutch Photo Agency/archief

error: Alert: Content is protected !!