Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Fuji: Toyota ziet Peugeot naderen, Bovy en co ook sterk

FIA WEC Fuji: Toyota ziet Peugeot naderen, Bovy en co ook sterk

In Japan zijn de eerste vrije trainingen van de voorlaatste manche van het FIA WEC deze nacht en deze ochtend Belgische tijd afgewerkt. In de beide vrije sessies zette Toyota de toon, maar Peugeot en Alpine volgen op korte afstand.

Foto: © Toyota

Op eigen bodem kon Toyota tweemaal de dubbel laten noteren in de vrije sessies, met Buemi-Hartley-Hirakawa in de eerste sessie en Conway-Kobayashi-Lopez in de tweede sessie, telkens voor hun teamgenoten in de Toyota GR010 Hybrid. In de eerste sessie volgde de eerste Peugeot als derde op amper twee tienden van een seconde, in de tweede sessie was het verschil goed een seconde.

In LMP2 ging de snelste chrono in de eerste training naar het AF Corse-trio Perrodo-Nielsen-Rovera, terwijl Jota de dubbel liet noteren in de tweede sessie. Dries Vanthoor en zijn teamgenoten Robin Frijns en Sean Gelael tikten tweemaal als vijfde aan in de WRT Oreca 07.

In LM GTE Pro was het tweemaal het duo Pier Guidi-Calado in de AF Corse Ferrari en in LM GTE Am zagen we Team Project 1 Porsche en de Ferrari van onder meer Sarah Bovy als snelste van het pak. Jan Heylen vonden we achteraan in de Dempsey-Proton Porsche. Zaterdagochtend volgt een derde vrije sessie, gevolgd door de kwalificaties.

Noteren we ook dat de Belgische manche van het FIA WEC mogelijk het weekend voor 1 mei en niet het weekend na 1 mei plaatsvindt en dat om een clash met de Formula E in Monaco te vermijden.

error: Alert: Content is protected !!