Home > F1 > F1 Monza: heel wat rijders met gridstraffen

F1 Monza: heel wat rijders met gridstraffen

Er zal in Monza een pelotonnetje rijders op de lijst staan voor gridstraffen. De meeste daarvan zijn het gevolg van motorenwissels of technische wijzigingen aan de wagen. Behalve dan Tsunoda… Leest u even mee.

foto: ©mercedesamgf1.com

Max Verstappen mag vijf plaatsen achteruit, terwijl Sergio Perez tien plaatsen verder mag starten, beide door motorische ingrepen.

Lewis Hamilton ziet zijn motor vervangen maar de gridstraf ziet nog zijn oorsprong in de aanrijding die hij in Spa had met Fernando Alonso. Daar raakte exemplaar nummer drie beschadigd en die is nog niet hersteld. Dat noodzaakt Mercedes om een vierde eenheid te gebruiken…met bijhorende straf. Hamilton zal achteraan de grid starten.

Carlos Sainz dan. Ferrari monteert bij hem een nieuwe hybride eenheid en nog wat kleinere componenten. Waar de Spanjaard zal mogen plaatsnemen, zal afhangen van zijn resultaat in de kwalificatie en de aangebrachte wijzigingen.

Valtteri Bottas ziet op zijn Alfa Romeo ook een nieuwe Ferrari V6, MGU-H en turbo qualifica ingepast. Alfa mikt op de betere inhaalmogelijkheden in Monza om net nu deze wijzigingen door te voeren.

Yuki Tsunodo. De Japanner mag tien plaatsen achteruit omdat hij al voor de vijfde keer een verwittiging kreeg voor het rijden met (te) losse veiligheidsriemen. Het laatste voorval was uiteraard in Zandvoort toen Tsunoda ook nog langdurig langs de piste stond.

error: Alert: Content is protected !!