Home > F1 > F1 Monza: Ferrari start goed in eerste vrije training

F1 Monza: Ferrari start goed in eerste vrije training

Ferrari is goed begonnen aan zijn F1-thuiswedstrijd. Charles Leclerc zette de snelste tijd neer in de eerste vrije sessie, voor Carlos Sainz, terwijl Mercedes de plaatsen drie en vier inpalmde. Het gespreksonderwerp in Monza is echter de regen van gridstraffen, net als in Spa.

Foto: © Ferrari

Op een halfuur van het einde van de sessie zette Charles Leclerc (Ferrari) met een tijd van 1:22.410, de snelste chrono neer, op dat moment ruim vier tienden sneller dan Verstappen. Even later deed de Nederlander een poging om de eerste plaats opnieuw over te nemen, maar in de laatste bocht werd hij opgehouden door Lando Norris (McLaren). Leclerc bleef dus de snelste man op het circuit van Monza.

Met nog een kwartier op de klok zette Carlos Sainz (Ferrari) een 1:22.487 neer en maakte er zo een één-twee van voor Ferrari. Mercedes klom, na lang in de onderste helft van de tijdstabellen te staan, richting de top vijf. George Russell en Lewis Hamilton gingen naar de derde en vierde stek. Verstappen reed de vijfde chrono, voor het Alpine-duo Esteban Ocon en Fernando Alonso.

Heel wat rijder kregen al gridstraffen, daarvoor verwijzen naar volgend artikel:

Om 17u00 volgt de tweede vrije training, de race zelf start zondag om 15u00.

error: Alert: Content is protected !!