Home > F1 > F1 Monza: Ferrari één en drie, Verstappen ertussen in tweede vrije sessie

F1 Monza: Ferrari één en drie, Verstappen ertussen in tweede vrije sessie

Carlos Sainz (Ferrari) heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs F1 van Italië de snelste tijd gereden. Max Verstappen (Red Bull) en Charles Leclerc (Ferrari) volgden kort op de Spanjaard. Mick Schumacher (Haas) moest halverwege de sessie aan de kant door motorproblemen.

Foto: © Ferrari

Tien minuten na het begin van de sessie was het opnieuw Max Verstappen die de snelste tijd achter zijn naam had. Ferrari was echter niet ver weg. Charles Leclerc was maar een luttele vier duizendsten trager dan de F1-wereldkampioen. Mercedes was, in tegenstelling tot de eerste vrije training, meteen op de afspraak, maar met een zesde en achtste plek konden ze niet heel gelukkig zijn bij de Duitse renstal. Zowel Lewis Hamilton als George Russell ervoeren moeilijkheden met hun bolide en lieten dat ook blijken over de boordradio.

Halfweg de tweede vrije training werd de sessie stilgelegd. De Haas van Mick Schumacher stond in de tweede sector stil. Zijn motor was uitgevallen op het moment dat de Duitser door de vijfde bocht ging. De sessie lag niet lang stil, want de marshals konden de Haas-bolide snel weghalen. Verstappen werd na de herstart zowat onmiddellijk van zijn troon gestoten door Carlos Sainz met een tijd van 1:21.664. Zijn ploegmaat Leclerc maakte de top drie compleet. Russell en Hamilton verbeterden hun tijd nog en mochten zo de vijfde en zevende plek innemen. Verder mag McLaren met een vierde plek voor Lando Norris hopen op een goed resultaat dit weekend.

error: Alert: Content is protected !!