Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Prinses Delphine en Esteban Muth onthullen de Art Car

DTM Spa: Prinses Delphine en Esteban Muth onthullen de Art Car

Voor de tweede maal op rij heeft de Belgische Prinses Delphine van Saksen-Coburg de look en feel van een DTM-racewagen ontworpen en daarbij transformeerde zij de Team Walkenhorst Motorsport BMW M4 van de jonge Belg Esteban Muth in een felgekleurd kunstwerk.

Net voor de eerste vrije training op vrijdagmiddag werd de kleurrijke Art Car met het startnummer #10 door de Prinses en rijder Esteban Muth onthuld en dat in het bijzijn van Gerhard Berger en de talrijk opgekomen journalisten en fotografen. DTM-rijder Esteban Muth zit achter het stuur van deze wagen tijdens zijn DTM-thuisrace in Spa-Francorchamps.

Voor de prinses en DTM-rijder Esteban Muth is het de tweede keer dat zij een gezamenlijk project opzetten rond een Art Car. Vorig jaar ontwierp de Prinses Delphine van Saksen-Coburg al de auto van Muth, toen nog een Lamborghini, onder het motto ‘Never give up’ en dat met een bijzondere zwart-wit look. De Lamborghini van Esteban Muth werd toen tijdens de derde manche van het seizoen in Zolder aan de wereld voorgesteld.

Ook deze keer is Prinses Delphine blij dat ze de kans krijgt om een bijzonder kunstwerk te creëren: “Voor het ontwerp van deze Art Car heb ik me laten inspireren door twee van mijn bestaande werken: ‘Life’ en ‘Never Give Up’. Niet alleen vind ik de kleuren en vormen goed passen bij deze raceauto, maar het ontwerp is ook heel symbolisch! Achter dit project zit een inzamelingsactie voor de vereniging ‘Make a Wish’, die zich ten doel stelt de dromen van ernstig zieke kinderen te vervullen. Leef en geef nooit op, dat is ook de boodschap die we aan hen willen overbrengen”. De kunstenaar en de DTM-rijder willen samen de aandacht vestigen op de non-profitorganisatie en deze zo steunen.

Voor Esteban Muth is het het eerste seizoen in de BMW M4 van Team Walkenhorst. Met de speciale Art Car hoopt hij op een succesvol raceweekend: “Het is voor mij een eer om – alweer – met een Art Car in mijn thuisrace te mogen aantreden. Ik wil Prinses Delphine van Saksen-Coburg bedanken voor dit nieuwe werk. Deze bonte mengeling van kleuren past heel goed bij mijn racewagen en ik kan me helemaal vinden in de thema’s “leven” en “geef nooit op”. Nu is het zaak om deze geweldige BMW zo hoog mogelijk in het klassement te rijden.

Goede resultaten en punten zijn iets wat de 20-jarige rijder goed kan gebruiken, want hij heeft dit seizoen tot nu toe nog geen punten gescoord en staat 25ste in de puntenstand. Met de steun van de Art Car en de Belgische Prinses, wil hij daar dit weekend verandering in brengen. In de eerste vrije training reed hij twaalf ronden en zijn snelste ronde was 2:20:506, landgenoot Laurens Vanthoor (SSR Performance) Porsche zette de beste tijd neer met een chrono van 2:17:811.

In de tweede vrije sessie was de Duitser Thomas Preining met zijn Küs Team Bernhard Porsche 911 GT3-R de snelste, terwijl Laurens Vanthoor derde werd en Esteban Muth in zijn kunstwerk achtste.

Morgen zaterdag start om 13u33 de eerste race van het weekend.

error: Alert: Content is protected !!