Home > F1 > F1 Monza: Ferrari met een streepje geel, Herta aan de horizon

F1 Monza: Ferrari met een streepje geel, Herta aan de horizon

Op Monza komt de Grand Prix gekte langzaam op gang. Om het eeuwfeest te vieren van de omloop in het Parco di Monza, pakt Ferrari uit met een licht andere kleurstelling, maar ook op transfergebied rommelt het weer in de F1.

foto: © ferrari.com

Naast rood is ook geel een van de belangrijke kleuren voor de Scuderia Ferrari. Het is de kleur van de stad Modena, waar Ferrari is gevestigd en in de jaren zestig haalden gele Ferrari’s hun naam en faam o.a. door de inzet van de Belgische Ecurie Nationale Belge en de Ecurie Francorchamps. Om de geschiedenis levendig te houden zullen ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het circuit van Monza de Ferrari’s een streepje geel meekrijgen.

Herta in de plaats van Gasly?

Ondertussen rommelt het in de paddock want de naam van Colton Herta, een jonge Amerikaanse Indycar rijder, wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met Alpha Tauri. De Italiaanse renstal hengelt naar de gunsten van de Amerikaan en zouden hem binnenhalen indien Pierre Gasly (nog onder contract tot 2023) alsnog richting Alpine zou gaan. Eén probleempje: Herta heeft niet voldoende punten voor een superlicentie. De FIA echter, kan hierop een uitzondering toestaan. Blijft nog de vraag waarom Alpha Tauri niet put uit de lange lijst van Red Bull rijders die aan de zijlijn staan te wachten, reserverijder Liam Lawson op kop…

error: Alert: Content is protected !!