Home > #Hoofdnieuws > Truck Grand Prix Zolder: schitterend programma op en naast de piste

Truck Grand Prix Zolder: schitterend programma op en naast de piste

Circuit Zolder is amper bekomen van een fantastische editie van de 24 Hours of Zolder of daar is het volgende grote evenement al. Sinds jaar en dag zijn de Trucks één keer per jaar te gast op het Limburgse asfalt voor de Volumex Belgian Truck Grand Prix met onder meer races van het Goodyear FIA ETRC of in mensentaal het Europees kampioenschap snelheid voor trucks. Echter de Volumex Belgian Truck Grand Prix is veel meer dan dat, het is een schitterend familie-event, met wedstrijden voor trucks en racewagens, maar ook een paddock boordevol animatie, een paddock ook waar alles bereikbaar is en bovendien ook met een oog voor het vrachtverkeer van morgen. Kortom, voor iedereen die van zwaar en minder zwaar materiaal houdt, is dit een niet te missen event!

De truckraces op Circuit Zolder zijn een echt familiegebeuren”, glundert Lucia Gallucci, die niet enkel één van de drijvende krachten achter Circuit Zolder is, maar ook vicevoorzitter van de FIA Truck Commission. “Iedereen kan hier zijn ogen uitkijken, zowel op de piste als in de paddock en dat geldt werkelijk voor heel de familie. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik mijn hart aan onze Volumex Belgian Truck Grand Prix beetje verloren ben. De races zelf zijn uiteraard bijzonder spectaculair, want het gaat om trucks van meer dan 1000 pk die over het asfalt razen, in bovendien sprintraces zonder pitstops of veel strategie. Het zijn rechtoe-rechtaanwedstrijden die echt de moeite waard zijn. Bovendien is het programma op zaterdag en zondag identiek, met telkens een vrije oefensessie, een kwalificatie, een superpole en twee wedstrijden. Daarnaast zijn er nog races voor de Dutch Truck Racing en de Hankook Cup & Tourenwagen Trophy, dat laatste zijn wagens, geen trucks.” 

De titelsponsor van het event is Volumex, een Belgische specialist in leasing vans, trucks, tractors & trailers. “Waarom wij partner van het event zijn? Dat is erg duidelijk. Wij kunnen samen groeien en samen een schitterend event beleven te midden van onze core businnes. Er is niets dat onze verbondenheid met trucks zo kan vertalen als Circuit Zolder met de Volumex Belgian Truck Grand Prix. Wij hoeven echt niet verder te kijken om dat te bereiken dat we willen bereiken in een schitterende ambiance”, aldus Martijn en Tristan Menten, de sterke schouders van Volumex.   

Animatie in de paddock

De Volumex Belgian Truck Grand Prix is echter veel meer dan enkel de races. Het is een evenement dat een totaalbeleving biedt voor groot en klein, voor jong en oud. De allerkleinsten kunnen daarbij terecht in de Kid village op zaterdag van 11u00 tot 17u00 en zondag van 10u30 tot 17u00. De iets grotere kinderen, maar ook ouders en grootouders vinden zeker ook hun ding bij twee aanwezige clubs voor modelbouwtrucks en dat telkens op zaterdag en zondag van 10u00 tot 17.00.

Een van de hoogtepunten van het weekend is zonder meer de Truckshow met meer dan 250 showtrucks, die er werkelijk grandioos uitzien. De paddock baadt in een familiale gezelligheid, de kinderen kunnen van dichtbij de prachtige vrachtwagens bewonderen en bovendien is er een heus ‘Concours’, met verkiezingen in verschillende categorieën, zoals een prijs overall, maar ook specifiek het interieur, exterieur, American style, special paint en oldtimer. De prijsuitreiking volgt zondag om 15u00 in de paddock zone 6 waar de Truckshow plaatsvindt.

Maar dat is nog niet alles. Er is ook Goodyear Fan Village waar de sponsor van de serie animaties zoals simtruckracing aanbiedt en er is de handtekeningsessie van Goodyear FIA ETRC op zaterdag om 12u15 en zondag om 12u45 in de Goodyear Fan Village.

Last but not least is het gloednieuwe Innovation Camp dat ETRA zal opbouwen in paddock zone 5. Dit is een showcase van het vrachtvervoer van morgen en volgende trucks zullen aanwezig zijn: de Renault 100% electric truck, de IVECO Bio LNG en de Mercedes Benz eACTROS.  

Kortom… een excuus om dit weekend niet naar Circuit Zolder te komen? Dat is er gewoonweg niet!

error: Alert: Content is protected !!