Home > #Hoofdnieuws > WRC Acropolis: Rovanperä versus Tänak of toch iemand anders?

WRC Acropolis: Rovanperä versus Tänak of toch iemand anders?

Amper drie weken na de Belgische manche van het WRC, die door de Est Ott Tänak werd gewonnen, is het WK Rally te gast in Griekenland. Tänak vertrekt zonder meer als favoriet, na twee opeenvolgende zeges en een tweede plaats vorig seizoen in Griekenland. 

Foto: © WRC

De Acropolis Rally start op donderdagavond met één showproef  in het Olympisch Stadion in Athene. Op vrijdag staan twee identieke lussen op het menu met telkens: Loutraki (17,95 km), Harvati (14,42 km) en Dafni (13,99 km) op het programma. Zaterdag is de langste dag van de rally, met zes KP’s, die samen goed zijn voor een totaal van 147,98 km, iets minder dan de helft van de totale afstand van het evenement. Pyrgos (33 km), Perivoli (17 km) en Tarzan (23 km) zijn de proeven van dienst. De rally eindigt op zondag met drie proeven, waaronder twee keer Eleftherohori (16,90 km), waarvan de tweede de Power Stage van het evenement is. Tussendoor is er nog Elatia voor goed 11 kilometer. 

Bij de deelnemers zijn er meerdere Belgen, waaronder uiteraard Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe die zeer dringend hun seizoen kleur moeten geven. Het laatste podium van het duo in de Hyundai dateert al van het voorjaar, op het asfalt van Kroatië, terwijl de laatste zege bijna een jaar oud is met Spanje 2021. 

Andere Belgen zijn Jourdan Serderidis en Fred Miclotte (Ford Puma WRC), Grégoire Munster en Louis Louka (BMA Hyundai WRC2) en Filip Pyck en Peter Dehouck (Skoda Fabia R5), terwijl ook Stéphane Prevot aan de start zou staan ondanks zijn medische problemen in Ieper.  

In het WK heeft Ott Tänak nog een waterkans op de wereldtitel, maar dan moet de Est zijn ‘coup’ van Ieper herhalen en hopen op pech voor de jonge Finse WK-leider Kalle Rovanperä. Het verschil bedraagt nu 72 punten en na Griekenland zijn er nog 90 eenheden te verdienen. Loopt de Fin echter achttien punten op de Est uit en wint Evans niet, dan is de titelstrijd beslecht.  

error: Alert: Content is protected !!