Home > Circuit > In een notendop: FIA F3-FRECA-Euroformula-IndyPro

In een notendop: FIA F3-FRECA-Euroformula-IndyPro

  • FIA F3 – Op 16 en 17 september mogen op de omloop van Magny Cours vier dames proeven van de Formula 3. Net als vorig seizoen (toen met onze landgenote Maya Weug), worden er vier vrouwen iuitgenodigd om een test te doen met een Dallara-Mecachrome van het FIA F3 kampioenschap. Het zal gaan om Abbi Pulling, Chloe Chambers en Tereza Bábíčková, uit de W Series, en om Hamda Al Qubaisi, de Koeweitse die aan de slag is in het Formula Regional by Alpine.
  • FRECA – Deze week raakte ook bekend dat de Tsjechische Tereza Bábíčková volgend weekend in Oostenrijk zal debuteren in de Regional by Alpine met G4 Racing. De 19-jarige Bábíčková debuteerde dit seizoen in de W Series. Ze begon als gymnaste maar reed vanaf haar zesde ook karting. Ze stopte aan de prestigieuze Open Gate School in Praag voor ze haar diploma haalde, om zich toe te leggen op haar kartcarrière.
  • Euroformula – Oliver Goethe (Motopark Dallara-Spiess), Vladislav Lomko (CryptoTower Dallara-Spiess) en Josh Mason (CryptoTower Dallara-Spiess) werden afgelopen weekend de winnaard van de drie races voor de Euroformula Open, gehouden op Imola. Het veld telde een slechts acht deelnemers, een historisch dieptepunt, na de terugtrekking deze zomer van Van Amersfoort en d afezigheid in Imola van Drivex. In het kampioenschap leidt Goethe (die ywee uitstapjes mocht maken in de FIA F3 deze zomer) met 362 punten, voor Christian Mansell (284) en voor Lomko (253). Er zijn nog drie weekends van drie races te gaan in de Spaanse competitie en hoewel Goethe op de titel lijkt af te stevenen, zijn er nog teveel punten te verdienen om nu al op de lauweren te rusten.
  • Indy Pro – Louis Foster (Exclusive) in de eerste race op zaterdag en Reece Gold (Juncos Hollinger) in de twee daaropvolgende races waren de winnaars in het slotweekend van de Indy Pro competitie, gehouden in het voorprogramma van de Indycar op Portland. Met de zege op zaterdag stelde Louis Foster de titel veilig. De 19-jarige Brit was vorig seizoen de vicekampioen in de Euroformula Open 2021. Foster kroonde zich kampioen voor de amerikaan Gold en voor die andere Brit, Enaam Ahmed.

foto: ©wseries.com

error: Alert: Content is protected !!