Home > Circuit > FIA Motorsport games: RACB zoekt rekruten (met budget)

FIA Motorsport games: RACB zoekt rekruten (met budget)

De tweede editie van de FIA Motorsport Games gaat van 26 tot 30 oktober door in en rond Le Castellet. Enkele van onze beste rijders zullen er de Belgische kleuren verdedigen. De RACB lanceert nu een oproep voor enkele van de 17 disciplines die op het programma staan.

(persbericht)

In 2019 werd de eerste editie van de FIA Motorsport Games gehouden. Door de gezondheidscrisis was het daarna helaas niet mogelijk om de beste rijders van elk land op dit internationale evenement samen te brengen. Maar dat is nu niet meer belangrijk! De tweede editie staat eindelijk voor de deur. Nog mooier, nog groter, nog prestigieuzer. Op dit ogenblik hebben niet minder dan 85 landen besloten een delegatie naar deze gemotoriseerde olympiade te sturen, die van 26 tot 30 oktober in Le Castellet zal worden georganiseerd. Enkele disciplines worden ook in de Var en de Bouches-du-Rhône gehouden.

Tijdens de eerste editie werden er nog zes disciplines beoefend, dat aantal is nu opgevoerd naar 17. 

“Gilles Magnus bij de toerwagens, Tom Rensonnet – Loïc Dumont in Rally4, Elie Goldstein (Karting Sprint Sr), Thibaut Ramaekers (Karting Sprint Jr), Sita Vanmeert, Jeremy Peclers, Maxime Drion en Antoine Morlet (Karting endurance), Kobe Pauwels (Cross Car), Romuald Demelenne (Cross Car Jr), Mathieu Detry en Camille Mazuin (Auto Slalom) zullen onze kleuren verdedigen”, aldus Geoffroy Theunis, Manager van het RACB National Team.

OPROEP VOOR KANDIDATUREN

“Maar we willen het daar niet bij houden”, voegt Xavier Schène, directeur RACB Sport, daar nog aan toe. “Om onze medaillekansen te verhogen zoeken we ook vertegenwoordigers voor de volgende negen disciplines: GT, GT Sprint, Endurance, F4, Rally2, Historic Rally, Drifting, Esports en Karting Slalom. Surfen naar www.fiamotorsportgames.com voor meer informatie. We willen nu een oproep voor kandidaat-rijders lanceren.” Iedereen die denkt de Belgische kleuren te kunnen verdedigen wordt gevraagd om zijn dossier voor 20 september in te sturen. Na die datum zal de RACB geen rijders meer selecteren.

“De kandidaten die worden weerhouden zullen worden opgenomen in de Belgische delegatie voor de FIA Motorsport Games”, legt Xavier Schène uit. “Het is aan elk van de kandidaten om zelf het budget voor hun deelname en hun bolide te vinden. De RACB neemt wel de inschrijvingsrechten voor elke vertegenwoordiger voor zijn rekening.”

Deze rijders verdedigen al de Belgische kleuren:
•    Touring Car (Gilles Magnus)
•    Rally4 (Tom Rensonnet & Loïc Dumont)
•    Karting Sprint Sr (Elie Goldstein)
•    Karting Sprint Jr (Thibaut Ramaekers)
•    Karting Endurance (Sita Vanmeert/Jeremy Peclers/Maxime Drion/Antoine Morlet)
•    Cross Car Sr (Kobe Pauwels)
•    Cross car Jr (Romuald Demelenne)
•    Auto Slalom (Mathieu Detry/Camille Mazuin)

Voor volgende disciplines worden nog kandidaten gezocht:
•    GT
•    GT Sprint
•    Endurance
•    F4
•    Rally2
•    Historic Rally
•    Drifting
•    Esports
•    Karting Slalom

“Op de internationale autosportscène toont ons land regelmatig tot wat het in staat is”, besluit Geoffroy Theunis. “In deze FIA Motorsport Games zullen de beste acht resultaten van elk land worden weerhouden om een eindstand vast te leggen. We hopen dan ook dat we de Brabançonne meer dan eens kunnen laten weerklinken.”

error: Alert: Content is protected !!