Home > Electric > FE: Venturi Grand Prix wordt Monaco Sports Group

FE: Venturi Grand Prix wordt Monaco Sports Group

Venturi Grand Prix, kortweg Venturi, heeft er een mooie weg opzitten in de Formule E. Met een tweede plaats in het teamsklassement afgelopen seizoen. Hier komt nu dus een einde aan. Vanaf vandaag trekt Venturi zich terug uit het elektrische kampioenschap. Het team gaat echter verder onder Monaco Sports Group. De terugtrekking van Venturi en naamsverandering bij het team gaat vooraf aan de samenwerking met Maserati voor seizoen negen. Maserati zal namelijk de aandrijflijn gaan leveren voor het team.

Foto © Jens Mommens

Scott Swid, hoofdeigenaar en voorzitter, Monaco Sports Group: “Na het afsluiten van ons meest succesvolle seizoen in de geschiedenis, ben ik bijzonder trots om vanaf seizoen 9 ons volgende hoofdstuk als Monaco Sports Group te openen. Wij hebben de passie, de vastberadenheid en de ervaring om vooraan mee te strijden, en samen met ons partnerschap met Maserati en hun terugkeer naar de top van de autosport voor het eerst in 60 jaar, maken wij een van de meest opwindende verhalen in de internationale sport mogelijk. Deze spirit komt voort uit onze eigen oorsprong als een van de oprichters van de Formule E, toen in 2013 Venturi Automobiles President en pionier op het gebied van elektrische mobiliteit, Gildo Pastor, de gedurfde beslissing nam om Venturi Racing op te richten voorafgaand aan het eerste seizoen van de Formule E. Om deze erfenis te eren, zullen we racen met dezelfde ambitieuze ethos als de Formule E – een van de snelst groeiende sportplatformen ter wereld – in 2023 nieuwe hoogtes bereikt met de revolutionaire Gen3-auto die het toppunt van elektrische autoprestaties vertegenwoordigt. Ik kan niet genoeg uitdrukken hoe enthousiast we zijn om in januari in Mexico City op de startgrid te staan bij de aftrap van seizoen 9.”

Op de aankondiging van de rijders is het nog even wachten. Maar in afwachting van een officiële bevestigen worden Nyck de Vries en Edoardo Mortara getipt.

You may also like
FE: Autosportwereld in gesprek met wereldkampioen Stoffel Vandoorne
FE: huldiging voor Stoffel Vandoorne op 3 september
FE: een eerste reactie van de kersverse wereldkampioen
FE Seoel: Stoffel Vandoorne is wereldkampioen
error: Alert: Content is protected !!