Home > Electric > FE: André Lotterer naar Andretti

FE: André Lotterer naar Andretti

André Lotterer zal ook in 2023 een plaats in de Formule E hebben. De Belgische-Duitser zal voor Avalanche Andretti gaan strijden in het negende seizoen van het elektrische wereldkampioenschap. Zo weten we ook meteen wie het tweede zitje naast Jake Dennis zal innemen.

Foto © Jens Mommens

Lotterer startte zijn FE-carrière in het vierde seizoen (2017/18) met Techeetah, waar hij in totaal drie seizoenen reed. In het 2019/20 seizoen maakte hij de overstap naar Porsche waar hij drie seizoenen actief was. En nu dus een nieuw team voor de halve Belg bij de start van Gen3. Een grote verrassing is het echter niet, gezien Andretti komend seizoen met de Porsche-aandrijflijn gaat rijden. Lotterer zal alvast een drukke agenda voorgeschoteld krijgen. Naast het FE-kampioenschap zal de rijder ook deelnemen aan Porsche’s LMDh-programma in de WEC.

Michael Andretti, CEO en Voorzitter van Andretti Autosport:“We zijn altijd bezig om in elke serie waarin we rijden aan de top te verschijnen. André brengt een schat aan ervaring mee naar Avalanche Andretti en is een nieuwe stap in het creëren van een team dat kan meedingen naar overwinningen en het wereldkampioenschap. We kijken er naar uit dat hij samen met Jake een competitieve en opwindende line-up zal vormen.”

André Lotterer: “Ik ben verheugd om bij Avalanche Andretti FE te komen voor seizoen 9 en de start van het Gen3 tijdperk. Samenwerken met Jake zal een geweldige combinatie zijn om het team naar de voorste gelederen van het veld in de Formule E te blijven stuwen.”

Roger Griffiths, teambaas, Avalanche Andretti Formula E: “André’s ervaring, prestaties en energie zullen een geweldige aanvulling zijn voor ons team en ons doel om de kop van het veld in de serie uit te dagen. Met Jake als zijn teamgenoot, geloven we dat we een briljant rijderspartnerschap zullen hebben om ons in de serie te leiden en ons team te helpen om te blijven groeien bij onze fans en sponsors.”

Florian Modlinger, Directeur Fabrieksmotorsport Formula E bij Porsche: “Porsche zal met Avalanche Andretti FE voor het eerst een klantenteam in de Formule E hebben. We kijken hier echt naar uit en het is erg belangrijk voor ons omdat we vier 99X Electric op de grid zullen zien. Met een goede samenwerking kunnen we meer gegevens krijgen en meer leren, vooral met de nieuwe Gen3-auto – dit zal een waardevolle ervaring zijn. Ook zal onze fabrieksrijder André Lotterer, die veel ervaring heeft opgedaan in de Formule E en ons team, volgend seizoen met een van de 99X Electric rijden met Avalanche Andretti FE. Samen met André zal technische ondersteuning met Formule E-ervaring hem vergezellen. Met dit pakket kijk ik er echt naar uit dat Avalanche Andretti FE met onze auto competitief zal zijn.”

error: Alert: Content is protected !!