Home > F1 > F1 Monza: De Vries vervangt Vettel in eerste vrije training

F1 Monza: De Vries vervangt Vettel in eerste vrije training

Nick De Vries mag zondag voor Aston Martin de eerste vrije sessie afwerken. De voormalige F2 en Formula E-kampioen uit Nederland werkt ondertussen ook als simulatorrijder voor het team waar Lance Stroll en Sebastian Vettel de vaste rijders zijn. 

De Vries rijdt in Monza naast Lance Stroll, als vervanger van Sebastian Vettel, en heeft ter voorbereiding van de sessie al uitgebreid simulatorwerk verricht in het hoofdkwartier van AMF1 in Silverstone. Voor de 27-jarige Nederlander is Monza zijn derde FP1-test van het seizoen 2022: in Spanje viel hij in voor Alex Albon bij Williams en in Frankrijk viel hij in voor Lewis Hamilton van Mercedes.

Nyck de Vries: “Ik kijk er echt naar uit om voor AMF1 te rijden, vooral op zo’n legendarisch circuit als Monza. Het wordt mijn derde FP1-sessie van het seizoen, en in het derde verschillende Formule 1-chassis, en deze kansen hebben me een fantastisch inzicht gegeven in hoe Formule 1-auto’s en -teams functioneren en opereren. Ik hoop dat ik het AMF1-team een frisse kijk op de zaken kan geven.” 

error: Alert: Content is protected !!