Home > Circuit > DTM Spa: SRT vertegenwoordigt ons land in DTM Trophy

DTM Spa: SRT vertegenwoordigt ons land in DTM Trophy

Tijdens het bezoek van de DTM aan ons land, komend weekend in Spa-Francorchamps, is er ook de Belgische manche van de DTM Trophy. In het kampioenschap is er één Belgische speler actief, geen rijder, maar wel een zeer ervaren team, een team dat de afgelopen 20 jaar in de internationale GT-racerij actief was: SRT van vader en zoon Patrick en Niels Selleslagh.

Foto: © SRT

Iedereen herinnert zich nog wel de legendarische Corvette CR.5 van het team uit Merchtem in zowel Belcar als in FIA GT begin jaren ‘2000. Sindsdien is SRT actief gebleven met de GT-wagens, maar het Amerikaanse merk werd enkele jaren geleden voor een Duitse constructeur ingeruild. SRT koos voor Mercedes-AMG en vertegenwoordigt ook dit jaar de autobouwer uit Stuttgart. Naast een deelname aan een Europese competitie, zien we SRT dit seizoen ook in de DTM Trophy met de Griekse Amerikaan Alexandre Papadopulos.

De DTM Trophy is een interessante competitie omdat deze verschilt van de andere kampioenschappen in Europa. In de DTM Trophy kom je maar met één rijder per wagen aan de start waardoor je een intens en rechtstreeks gevecht krijgt zonder strategie, rijderwissel of tankbeurten. De rijders genieten ook van behoorlijk wat rijtijd”, legt de stichter van SRT, Patrick Selleslagh uit. “In de DTM Trophy zien we niet alleen de bekende Duitse merken, maar ook onder meer Toyota en Aston Martin, terwijl ook KTM al aan de start is verschenen. In Spa zullen we tweemaal racen, zowel op zaterdag als zondag. De wedstrijden zijn spannend, intens en uiteraard hopen we goed voor de dag te komen. Belangrijk is ook te melden dat iedereen met dezelfde banden van Hankook rijdt, wat uiteraard mee tot de spannende races bijdraagt.

Informatie: www.dtm.com

Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435

error: Alert: Content is protected !!