Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Esteban Muth weer in een Art Car van Delphine van Saksen-Coburg

DTM Spa: Esteban Muth weer in een Art Car van Delphine van Saksen-Coburg

Nog maar drie keer slapen voor de wagens van de prestigieuze DTM het Circuit Spa-Francorchamps betreden en dat voor de zesde manche van de DTM-competitie 2022. Voor de jonge Belg Esteban Muth wordt het een intens weekend, vooral omdat zijn wagen, de #10 Walkenhorst Motorsport BMW M4, net als vorig jaar net voor de eerste vrije training in de ‘Art Car’-modus wordt voorgesteld. Eens te meer is het de Prinses Delphine van Saksen-Coburg die haar onvoorwaardelijke steun aan deze operatie heeft gegeven… 

Foto: © DTM

Vorig jaar, ter gelegenheid van het bezoek van de DTM aan België, had Esteban Muth het voorrecht een auto te besturen met een unieke livery, ontworpen door Prinses Delphine van Saksen-Coburg. Een jaar later staat het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender van de DTM 2022 en omdat je een winnend concept niet wijzigt, zal de jonge Belgische rijder weer met een bijzondere #10 BMW M4 de baan op gaan. De wagen wordt vrijdag om 12u15, net voor de eerste vrije training, officieel voorgesteld. 

Het is natuurlijk een eer om tijdens de Belgische DTM-manche opnieuw in een ‘Art Car’ te mogen rijden”, vertelt een opgetogen Esteban Muth. “De auto wordt op het laatste moment onthuld, net voor de eerste vrije training, maar ik wil prinses Delphine van Saksen-Coburg nu al voor dit nieuwe ontwerp bedanken. Het zal zeker niet onopgemerkt blijven! Mijn doel is nu om deze prachtige raceauto zo hoog mogelijk in het klassement te plaatsen…

Toegegeven, dit lopende DTM-seizoen 2022 verloopt voor Esteban Muth niet altijd even voorspoedig. Niet alleen wordt het kampioenschap steeds competitiever, maar om te schitteren, moet hij in staat zijn om ieder detail tot in de puntjes af te werken… en dat al vanaf de eerste vrije trainingen en de kwalificatiesessies.

Zoals we recent vastgesteld hebben, zou het circuit van Spa-Francorchamps de BMW M4 goed moeten liggen”, aldus nog Esteban Muth. “Nu moeten we er alleen nog voor zorgen dat alles vanaf de kwalificatiesessie tot in de puntjes in orde is! Dat wil vooral ook zeggen, de banden zo goed mogelijk exploiteren op het moment dat deze hun beste prestaties geven. Al het andere hangt daarvan af. Tot nu toe zijn we er niet in geslaagd om tijdens de chronoritten het beste uit de auto te halen, wat een groot nadeel is in de race. Ik zal er natuurlijk alles aan doen om deze situatie in Spa om te keren… Spa, waar we misschien ook regen kunnen verwachten. Kortom, het is een hele uitdaging die me komend weekend te wachten staat, zeker in deze nieuwe kleuren!

De Belgische DTM-manche op het Circuit Spa-Francorchamps begint op vrijdag met twee vrije trainingen (12u15-13u00 en 15u15-16u00). Op zaterdag begint kwalificatie 1 om 10u05, terwijl race 1 om 13u33 begint, voor een duur van 50 minuten plus één ronde. Dezelfde configuratie zien we op zondag, met kwalificatie 2 om 10u05 en race 2 om 13u33.

Informatie: www.dtm.com

Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435

error: Alert: Content is protected !!