Home > Circuit > In een notendop: Indycar – F4 Spanje

In een notendop: Indycar – F4 Spanje

  • Indycar – Scott McLaughlin (Dallara-Chevy–Penske) won in Portland de voorlaatste manche van het Inycar kampioenschap. Hij eindigde voor zijn teamgenoot Will Power (Dallara-Chevy) en voor Scott Dixon ((allara-Honda–Ganassi). De verleizer van deze manche was Marcus Ericsson, met de Dallara-Honda van het Ganassi-team slechts elfde. In het kampioenschap schuift het in aanloop naar de finale allemaal wat dichter bij elkaar met aan de leiding Power (523 punten), voor Newgarden en Dixon (503). Ericsson (484) en McLaughlin (482) volgen. de finale wordt op 11 september gehouden, op Laguna Seca.
  • F4 Spanje – In de Spaanse Formule 4 probeert Australiër Hugh Barter (Campos) aan te klampen in de titelstrijd. Op de omlooop van Aragon kon Barter in een incidentrijke eerste wedstrijd op zaterdag nog Nikola Tsolov (Campos) en Kirill Smal (MP Motorsport) verschalken. De Bulgaar sloeg echter terug met een zege in de tweede wedstrijd en Barter herstelde zijn voordeel met winst in de afsluitende race op zondag. Onze landgenoot Jef Machiels haalde voor zijn team Monlau een dertiende en een achttiende plaats maar moest op zondag opgeven. In de tussenstand van het kampioenschap leidt Tsolov (283 punten) voor Barter (178) en de Pool Kucharczyk (156).

foto: ©indycar.com

error: Alert: Content is protected !!