Home > Circuit > DTM Spa: Jarno D’Hauw in de BMW M2 Cup

DTM Spa: Jarno D’Hauw in de BMW M2 Cup

Hij is bijna 19 en is dit jaar actief in de BMW M2 Cup in het kader van de DTM-weekends. De Oost-Vlaming Jarno D’Hauw zal op 11 en 12 september ook actief zijn in Spa-Francorchamps waar de vierde van zes meetings van de Duitse BMW M2 Cup op het programma staat, uiteraard ook weer samen met het DTM. Jarno D’Hauw maakte goed een week geleden een goede beurt op de Nürburgring waar hij voor een top 5 tekende, al had er zeker meer ingezeten.

Foto: © BMW

De BMW M2 Cup in het kader van het DTM is een competitie met de BMW M2, maar de organisatoren hanteren een zeer opvallende filosofie. “Inderdaad”, vertelt de jonge Oost-Vlaming die net na het Belgische weekend 19 zal worden. “In de BMW M2 Cup ben je immers niet zeker van je ‘eigen’ auto. Er is één team verantwoordelijk voor alle wagens en de auto’s worden als het ware via loting toegewezen, een beetje zoals in indoorkarting. Dat maakt dat je een zeer open kampioenschap hebt, maar iedere wagen is ook lichtjes anders en dat is dus steeds weer wennen.

Tot dusver staat Jarno D’Hauw tiende in het kampioenschap, op een handvol punten van de top-5 en zelfs niet zo gek ver van de derde en laatste podiumplaats. “Je merkt goed het verschil tussen de rijders die voorheen al in een BMW M2 Cup reden en de echte rookies zoals ikzelf, maar stilaan krijg ik de auto ook beter en beter onder de knie. Op de Nürburgring ging het al goed, maar de eerste race viel jammer genoeg vanwege de mist weg, terwijl ik in de tweede afspraak, op zondag, naar een vijfde plaats reed en tweede rookie werd. Ik ben blij om naar Spa-Francorchamps te komen, want dat zal de eerste maal zijn dat ik op een circuit rij dat ik überhaupt ken. Ik hoop uiteraard in Spa goed voor de dag te komen en droom stiekem wel van mijn eerste podiumplaats.

Naast zijn seizoen in de BMW M2 Cup behaalde Jarno D’Hauw eerder deze zomer de zege in de klasse TA in een erg warme en spannende editie van de 24 Hours of Zolder. “Samen met Koen De Mulder, Tom De Boever, Damien Haelterman en Raf Van Belle pakten we inderdaad de overwinning in de klasse TA met de BMW M2 CS Racing van Profel Racing – JJ Motorsport.  Bovendien finishten we op een mooie achtste plek in het algemene klassement. Na Zolder, nu ook in Spa goed presteren en ik kan alvast tevreden op de zomer terugblikken.”

Informatie: www.dtm.com

Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435

error: Alert: Content is protected !!