Home > Moto > MotoGP Misano: Bagnaia en Bastianini met Ducati feestje

MotoGP Misano: Bagnaia en Bastianini met Ducati feestje

Francesco “Pecco” Bagnaia en Enea “Bestia” Bastianini maakten er vandaag een hoogdag van in Misano. Het Italiaanse duo stuurde hun Ducati, één fabrieksmachine en één klantenmotor, naar de bovenste tredes van het podium en zorgden ook voor een nieuwe situatie in het WK-landschap.

foto: ©motogp.com

Het was vandaag een volledig Italiaans thuisfeestje. In alle geval, nadat poleman Jack Miller al aan het begin van de tweede ronde zijn rode fabrieks-Ducatie in het grind legde. Het was dan “Pecco” Bagnaia die overnam met in zijn directe kielzog Maverick Vinales en de Aprilia. Dat duurde tot Bastianini, met nog acht rondes te gaan, plots de snelheid vond in zijn Gresini Ducati, voorbij Vinales ging en daarna de jacht inzette op “Pecco”. Vinales haalde er nog een derde plaats uit. Bagnaia en Bastianini, volgend seizoen teamgenoten bij Ducati, gaven alles en bleven snelste rondes rijden met maar een paar duizendsten verschil. In de laatste meters, sprong Bastianini nog naar voren om de zege naar Bagnaia te zien gaan voor drie honderdste van een seconde op de lijn. Een prachtig spektakel dat nog zorgde voor enkele interessante cijfers. Zo wordt Bagnaia de enige Ducati rijder die vier wedstrijden op rij wint en in het kampioenschap gaat Pecco met 181 punten nu ook voorbij aan Aleix Espargaro (178 punten), vandaag slechts zesde met de Aprilia. Quartararo kon met de Yamaha alleen maar de schade beperken. een vijfde plaats bracht hem naar 211 punten maar hij ziet nu Bagnaia, de man in vorm op dit moment, naderen tot op 30 punten.

Andrea Dovizioso (WithU Yamaha RNF MotoGP Team) reed vandaag de laatste wedstrijd van zijn MotoGP carrière. De Italiaan kondigde die beslissing aan na de zomerstop. Hij zal vanaf de volgende wedstrijd worden vervangen door de Brit Cal Crutchlow. Dovizioso nam afscheid van de fans met een puntenscorende twaalfde plaats.

Barry Baltus in de punten

In Moto2 was er een mooie en gecontroleerde zege van Alonso Lopez (+Ego Speed Up). De Spanjaard ging van de derde startplaats naar de leiding in de eerste bocht en stond die niet meer af. Alle drama speelde zich af achter hem. Daar zagen we o.a. titelkandidaat Celestino Vietti (Mooney VR46) onderuit gaan en de Italiaan mag nu stilaan een kruis beginnen te maken over zijn titelambities. Achter Lopez mochten Aron Canet (Flexbox HP40) en Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) mee op het podium. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) eindigde binnen de punten op een dertiende plaats. Fernandez neemt in de tussenstand met 198 punten opnieuw de leiding over van Ai Ogura (194 punten), vandaag vijfde.

In Moto3 kregen we een al even onstuimige en spannende race met een uiteindelijke zege voor Dennis Foggia (Leopard Racing), voor Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) en Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team) en met valpartijen voor titelkandidaat Sergio Garcia. Guevara (204 punten) neemt in de tussenstand nu de kop over van Garcia (193 punten).

error: Alert: Content is protected !!