Home > Electric > Divers > MotoE: Aegerter is kampioen

MotoE: Aegerter is kampioen

Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE) won deze namiddag de laatste race van het MotoE seizoen op Misano, maar de beslissing over de titel in de elektrische raceklasse was al gisteren, zaterdag, gevallen. Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP) mocht zich na de eerste race van het weekend op Misano al MotoE kampioen noemen. De Zwitser eindigde gisteren als tweede achter Mattia Casadei (Pons Racing 40) maar omdat zijn enige uitdager Eric Granado (LCR E-Team) uit de race crashte, was de titel voor hem een zekerheid. Voor Aegerter is het zijn eerste MotoE wereldbeker, nadat hij vorig seizoen al vicekampioen werd. In 2021 werd hij trouwens ook wereldkampioen in de Supersport voor het nederlandse Ten Kate.

foto: ©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!