Home > Circuit > GT World Hockenheim: WRT met Vanthoor, Weerts en van der Linde op pole

GT World Hockenheim: WRT met Vanthoor, Weerts en van der Linde op pole

Voor de titel in de GT World Challenge Europe Endurance komen ze ondanks een zege in de opener in Imola niet meer in aanmerking, maar Charles Weerts, Dries Vanthoor en Kelvin van der Linde starten straks wel op polepositie van de voorlaatste race van het seizoen in Hockenheim. Het WRT-trio was tijdens de kwalificatiesessie nipt sneller dan het trio van Iron Lynx Ferrari, Rovera-Rigon-Fuoco. Rigon en Fuoco kunnen wel nog kampioen worden en ze doen het alvast heel wat beter dan de winnaars van Spa en de leiders in de puntenstand: de Mercedes-rijders Juncadella-Marciello-Gounon die op de veertiende plaats strandden op een halve seconde van de polepositie.

Foto: © SRO

In Hockenheim bleven maar liefst 28 wagens binnen de seconde en de volledige top 10 deed het binnen de halve seconde, getuige de intensiteit en spankracht van dit GT-kampioenschap. WRT tekende dus voor de eerste startplaats en pakte ook de pole in de ‘Silver Class’, met Goethe-Simmenauer-Neubauer en ook Fred Vervisch, Valentino Rossi en Nico Müller haalden nipt de top 10 voor het Belgische team.

Alessio Picariello was deel van het snelste Porsche-trio met een vijftiende tijd voor de Dinamic Motorsport Porsche. In de ‘Silver Cup’ zien we straks Nicolas Baert als vijfde van start gaan in de Sainteloc Junior Team Audi, terwijl Baptiste Moulin het met een veertiende plek moet stellen in zijn VSR Lamborghini. In de Gold Cup is de polepositie voor Herberth Motorsport Porsche, terwijl Sarah Bovy als vijfde aan de race zal beginnen in de Iron Dames Ferrari 488 GT3, drie plaatsen beter dan de Boutsen Racing Audi met onder meer Benjamin Lessennes. Bovy, Gatting en Frey leiden het kampioenschap. Louis Machiels tot slot was goed voor de tweede stek in de Pro-Am Cup, in de AF Corse Ferrari.

De race start om 15u00 en eindigt 180 minuten later.

error: Alert: Content is protected !!