Home > #Hoofdnieuws > GT World Endurance Hockenheim: Audi wint, Belgen sterk

GT World Endurance Hockenheim: Audi wint, Belgen sterk

De drie uur durende Duitse manche van de GT World Challenge Europe Endurance werd een slijtageslag waarbij vooral de teams vooraan in het puntenklassement in de klappen deelden. Algemeen ging de zege naar de Sainteloc Audi R8 LMS Evo2 met het trio Niederhauser-Mies-Legeret achter het stuur, terwijl de Belgen het zeker niet slecht deden. Louis Machiels zorgde aan het stuur van de AF Corse Ferrari 488 GT3 voor een treffend eerbetoon aan zijn overleden vader door in de Pro-Am klasse de zege te behalen. Verder viel van Belgische zijde ook het eerste podium algemeen voor Alessio Picariello in zijn Dinamic Motorsport Porsche 911 op.

Foto: © SRO

Hockenheim werd een slijtageslag en de slachtoffers waren niet van de minste: zo viel na goed een uur de #32 WRT Audi van Dries Vanthoor en Charles Weerts weg. Na de lange safetycar als gevolg van een crash van Rob Bell (McLaren) had Weerts de leiding in handen, maar een mechanisch probleem maakte een einde aan zijn race. Ook de beide Iron Lynx Ferrari 488 GT3 vielen weg, net als op het einde van de race de AMG Team AKKODIS ASP Mercedes van Juncadella-Gounon-Marciello, de winnaars van Spa. Door deze problemen zullen de titels pas in Barcelona uitgedeeld worden.

Vooraan ging de zege naar de Sainteloc Audi met het trio Niederhauser-Mies-Legeret, voor de Attempto Racing Audi van Winckelhock-Schramm-Marschall. De derde plaats ging naar Picariello-Cairoli-Bachler in de Dinamic Motorsport Porsche 911, een primeur voor onze landgenoot. WRT kon zich enigszins troosten met de vijfde plaats van Valentino Rossi, in het gezelschap van Fred Vervisch en Nico Müller.

In de Silver Cup ging de zege naar de Emil Frey Lamborghini met White-Wishofer-Lappalainen en werd Nicolas Baert (Sainteloc Audi) mooi vierde. Baptiste Moulin pakte het laatste punt mee in zijn VSR Lamborghini en werd dus tiende.

In de Gold Cup leken de dames Frey-Bovy-Gatting goed op weg naar een mooie prestatie tot een trage leegloper halverwege de race roet in het eten gooide. Zij tikten in de Ferrari als zesde aan. Winst was er voor de Inception McLaren van Millroy-Iribe-Schandorff. Boutsen Racing met onder meer Benjamin Lessennes werd zesde.

En dan was er zonder meer de emotionele winst in Pro-Am, met een fractie van een seconde voor Louis Machiels in het gezelschap van Andrea Bertolini en Stefano Costantini in de AF Corse Ferrari. Louis Machiels maakt overigens nog kans op alle titels in de GT World Challenge Europe Pro-Am.

Afspraak voor de finales van de Sprint op 17 en 18 september in Valencia en de uithouding op 1 en 2 oktober in Barcelona.

error: Alert: Content is protected !!