Home > Circuit > F3 Zandvoort: opnieuw Zane Maloney

F3 Zandvoort: opnieuw Zane Maloney

Drie safety car interventies maakten van deze Formule 3 race een klein beetje een stop-and-go evenement. Dat alles draaide in het voordeel van Zane Maloney, die voor de tweede keer in twee weekends de hoofdrace kon winnen en deze keer het volkslied van Barbados over de duinen liet klinken. Martins en Hadjar vechten het volgende week uit voor het kampioenschap.

foto: ©tridentmotorsport.com

Poleman Zane Maloney (Trident) moest eerst Victor Martins (ART) laten voorgaan, maar na de eerste herstart kon de man van Barbados gebruik maken van de slipstream om naar de leiding te gaan. En die leiding gaf hij nadien niet meer uit handen. Hij lanceerde zich nog tweemaal perfect bij de herstarts na de safetycars en pakte uiteindelijk zijn tweede zege op rij in de hoofdrace. Na Spa, weerklonk ook in Zandvoort het volkslied van Barbados.

Achter hem zat Martins wat in de problemen. De grip op zijn banden was duidelijk minder maar de Fransman kon toch Colapinto (Van Amersfoort) nog achter zich houden. Met titelrivalen Stanek (Trident) aan de voet van het podium, en Hadjar (Hitech) op een vijfde plaats, doet Martins de betere zaak in het kampioenschap.

Het Formule 3 circus gaat nu naar Monza voor de twee laatste wedstrijden van het jaar, één sprintrace en één hoofdrace. Martins houdt voorlopig de leiding in handen met 126 punten, terwijl de druk bij Hadjar (121 punten) zal liggen. Als beide kemphanen zwaar in de fout gaan dan ligt Stanek, met 109 punten, op vinkenslag. Prema rijders Bearman en Leclerc vielen vandaag buiten de punten en houden een niet realistische, maar wel mathematische kans op de titel.

error: Alert: Content is protected !!