Home > #Hoofdnieuws > F2 Zandvoort: eerste punten voor Cordeel, Drugovitch wint

F2 Zandvoort: eerste punten voor Cordeel, Drugovitch wint

Als de Formule 2 sprintrace gisteren wat flauwtjes oogde, dan maakten de heren en dame dat vandaag meer dan goed. Een chaotische race, doorspekt met incidenten en safety cars, zag uiteindelijk de zege van Felipe Drugovitch en thuisteam MP Motorsport. Amaury Cordeel reed zijn beste race van het seizoen, werd zesde en zag zich beloond met acht punten.

foto: ©Dutch Photo Agency/archief

Het werd, zoals dikwijls, een moeilijke keuze tussen de strategieën. Gaan voor de zachte banden in het begin van de race, zoals Drugovitch of Doohan (Virtuosi), rijders en teams die al meer dan eens de ultieme strategie uit de mouw schudden. Of de harde banden? En hoe lang zouden die het houden in de 40 ronden lange race?

Het was hoe dan ook poleman Felipe Drugovitch die de oranje MP Motorsportbolide aan de kop van de race zette, voor Jack Doohan. Maar we waren amper tien bochten ver toen de safety car panelen al werden getoond. Carlin rijder Logan Sargeant, als derde gestart, had na twee ontstuimige inhaalpogingen eerst het gravel in de Tarzan, en dan de safepro barriére gevonden. De rode vlag werd uitgehaald voor reparaties. Het was het sein voor sommige rijders om banden te wisselen, al dienden zij uiteraard nog de verplichte pitstop uit te voeren in de hoofdrace.

Bij de herstart bleef Drugovitch overeind aan de kop, gevolgd door Doohan, terwijl titelrivaal Pourchaire verder in het peloton kostbare punten trachtte te rapen. Voor Cordeel, die stand hield op de twaalfde plaats, was de achtste ronde en het openen van het pitwindow het sein tot de verplichte stop: harde banden die moesten duren tot het einde van de race. De geplande bandenstop werden danig door elkaar geschud, ofwel door fouten, zoals Doohan die zijn banden na de herstart letterlijk oprookte, of door de safetycar periodes die volgden. Die waren er nog voor incidenten met Sato (loskomend wiel) en een chaotische herstart waarbij Verschoor Doohan aanreed en Calderon en Novalak in de klappen deelden.

Cordeel met beste race van het seizoen

De eindfase van de race zag Drugovitch verder uitlopen op Verschoor en Iwasa terwijl Amaury Cordeel de Van Amersfoort machine tot een zesde plaats had gebracht. Daar kon hij nog even Fittipaldi bedreigen maar de witgerande harde banden zaten wel helemaal door hun gebruiksleven en uiteindelijk moest onze landgenoot kiezen voor een zekere zesde plaats en acht punten. Theo Pourchaire kon met zijn ART niet helemaal gebruik maken van een set gloednieuwe zachte banden. Hij stormde nog van de veertiende naar de tiende plaats, en dus één punt, maar ziet titelfavoriet Drugovitch er liefst 25 cashen.

Drugovitch gaat met 233 punten naar Monza, en met de kans om daar al de titelstrijd te beslissen. Voor Pourchaire, 163 punten, moeten de zaken drastisch de andere kant uitgaan als hij wil blijven aanklampen voor de titel. Voor Sargeant, vandaag puntenloos, is er wellicht alleen nog de “mathematische” kans.

error: Alert: Content is protected !!