Home > Rallycross > DIVERS > WK en Euro RX: Ide en Vranckx in Letland, Kristoffersson wint op zaterdag

WK en Euro RX: Ide en Vranckx in Letland, Kristoffersson wint op zaterdag

Op het Bikernieki Race Circuit in de Letse hoofstad Riga wordt dit weekend de tweede en derde manche van het FIA Wereldkampioenschap rallycross af gewerkt. Verder is er de vierde manche van het Europese kampioenschap voor Supercars en de derde wedstrijd voor RX2e.

foto © FIA WRX en Johnny Loix

In tegenstelling tot de collega’s van het wereldkampioenschap, die een wedstrijd hebben op zaterdag en zondag, wordt de wedstrijd voor de Europese rijders en die van RX2e gespreid over het hele weekend.

In Euro RX1 zien we, als permanente rijder, onze landgenoot Enzo Ide aan het werk met de Audi S1 ondersteund door EKS. En Ide kon met een snelste in de eerste reeks niet beter beginnen aan zijn weekend. In de volgende heat reed Ide in het zog van thuisrijder Janis Baumanis (Peugeot 208) naar een derde tijd. Het was de Zweed Anton Marklund, leider in het kampioenschap, die met zijn Hyundai i20 in die reeks de beste tijd liet noteren. Ide leidt wel in de tussenstand na twee van de drie te rijden heats. Enzo Ide zette overigens in elke reeks ook nog eens de beste tijd op de tabellen over één ronde.

Met Viktor Vranckx in RX2e zien we in Riga een tweede Belg aan het werk. Die begon met een vijfde tijd aan het weekend en deed vervolgens één plekje beter maar gaat zienderogen sneller op het voor hem nieuwe circuit. Het is de Zweed Isak Sjökvist die in deze klasse leidt na twee reeksen dankzij twee snelste tijden.

In het elektrische wereldkampioenschap was de Zweed Kevin Hansen na twee reeksen de beste. In het WK worden bij een double header inderdaad slechts twee in plaats van drie heats afgewerkt waarna het tijd is voor de halve finales en finale. Kevin Hansen won met de Peugeot de eerste halve finale, de tweede halve finale was voor leider Johan Kristoffersson. De finale werd een tweestrijd tussen de teamleden van Kristoffersson Motorsport metJohan zelf, Gustav Bergström en Ole Christian Veiby en Hansen Motorsport met Timmy en Kevin Hansen. Het was Kevin Hansen die de start voor zijn rekening nam, maar Johan Kristoffersson was duidelijk sneller. Na het jokeren was het Johan Kristoffersson die naar de overwinning reed. Hij werd op het podium geflankeerd door Kevin Hansen (tweede) en Timmy Hansen (derde).

De WK-rijders maken zich op voor de derde manche op zondag, voor Euro RX1 en RX2e is er de derde heat waarna de (halve) finales volgen.

You may also like
WK en Euro RX: wordt Kobe Pauwels Europees kampioen in Portugal?
WK en Euro RX: Ide en Vranckx op het podium in Riga, drie op drie voor Kristoffersson
#autosportleeft
WRX Spa: door de lens van Lorenz
error: Alert: Content is protected !!