Home > Circuit > LMDh: BMW bereidt zich voor op Daytona

LMDh: BMW bereidt zich voor op Daytona

Na de eerste meters op 25 juli op het circuit van Varano de’Melegari, grenzend aan de gebouwen van Dallara, werkte BMW een Europees testprogramma af. Nu zetten ze dit verder in de Verenigde Staten om de nieuwe BMW M Hybrid V8 optimaal klaar te stomen voor zijn competitiedebuut bij de 24 Uur van Daytona in januari 2023.

(Foto: © BMW M Motorsport)

De BMW werd de laatste maanden in Italië en Spanje aan de tand gevoeld in warme en droge condities, maar ook in regen en in het donker. Er waren geen fundamentele problemen, maar enkel kinderziekten. Naast Connor De Phillippi, Sheldon van der Linde, Marco Wittmann, Augusto Farfus, Nick Yelloly en Philipp Eng, kwamen ook de BMW M Juniors Dan Harper, Max Hesse en Neil Verhagen aan de beurt en nieuwkomer René Rast.

“De eerste tests met de BMW M Hybrid V8 verliepen goed”, zei Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport. “We legden vele kilometers af en ontdekten de eerste zwakke punten, wat volledig normaal is met een nieuwe wagen, en we hebben al enkele hiervan opgelost. Het was verder belangrijk om van zoveel mogelijk rijders feedback te krijgen om een duidelijke eerste indruk te hebben van hoe onze prototype handelt. Hun antwoord was heel positief in deze eerste fase. Iedereen was onder de indruk van het potentieel dat onze LMDh-wagen al liet zien. We legden een goede basis tijdens de tests in Europa en nu beginnen we een volgende ontwikkelingsfase in de Verenigde Staten.”

Vanaf september zetten BMW M Motorsport en BMW M Team RLL het testwerk verder in de Verenigde Staten. De livery van de BMW M Hybrid V8 wordt op 22 september voorgesteld in het Peterson Museum in Los Angeles.

error: Alert: Content is protected !!