Home > Circuit > In een notendop: GT4 European Series en GT World Endurance

In een notendop: GT4 European Series en GT World Endurance

In Hockenheim werken de deelnemers aan de GT4 European Series vandaag een stevig programma af, met beide kwalificaties en één race. De tweede afspraak van het Duitse weekend is voor morgen, zondag. De polepositie voor de race op zaterdag is voor de Team Speedcar Audi van Lariche-Consani. Van Belgische zijde was de beste prestatie de dubbele vierde plaats in Pro-Am van de V8 Racing Camaro van Rappange-Herrremans.

Foto: © SRO

Verder in Pro-Am was er nog een achtste stek voor Nico Verdonck, terwijl in ‘Silver’ Antoinne Potty het moest stellen met een tiende plaats, zeven plaatsen beter dan Alex Papadopulos in de SRT Mercedes-AMG.

Voor de tweede race mag Kenny Herremans dus ook als vierde vertrekken, terwijl Rodrigue Gillion, die de PROsport Aston deelt met Nico Verdonck tiende zal starten. Knappe prestatie bij zijn debuut voor Marnik Battryn die in zijn sessie tiende werd met de SRT Mercedes-AMG in ‘Silver’. De Sainteloc Audi van Bastard-Meyuhas was overall de snelste.

Noteren we dat in de GT World Endurance Benjamin Lessennes overall de snelste was in een totaal verregende eerste vrije sessie, die echter geen betekenis heeft gezien de rest van het Duitse weekend droog zal blijven.

error: Alert: Content is protected !!