Home > Circuit > F2 Zandvoort: Armstrong met gemakkelijke sprintzege

F2 Zandvoort: Armstrong met gemakkelijke sprintzege

De Formule 2 Sprintrace was een kopie en plak operatie van de F3 race eerder vandaag. De Fransman Novalak had een mindere start en de MP Motorsport rijder werd na de Tarzan al voorbij gereden door Hitech rijder Marcus Armstrong.

foto: ©Dutch Photo Agency/archief

De Nieuw-Zeelander sloeg daarna al snel het gat terwijl Novalak de leider bleef van een DRS treintje. Thoe Pourchaire zette zijn ART machine wijd na de Tarzan in nog maar de tweede ronde en zakte zo naar de twontigste plaats, een nieuwe tegenslag in de titelstrijd van de Fransman, die nu wel erg hard het roer zal moeten omgooien. In een wel erg saaie race, voor F2 doen, sleepte de wedstrijd zihc naar de finish met een zege van Amstrong, voor Novalak en Dennis Hauger (Prema).

Onze landgenoot Amaury Cordeel kon met de Van Amersfoort machine de twaalfde plaats vasthouden. De Braziliaan Drugovitch (MP Motorsport) haalde een tiende plaats en de snelste ronde en loopt zo alsnog twee punten uit op Ppourchaire in het kampioenschap, een nieuwe stap richting titel. Morgen is er de hoofdrace en zijn er meer punten te verdienen

error: Alert: Content is protected !!