Home > #Hoofdnieuws > F1 Zandvoort: Verstappen op polepositie op eigen bodem

F1 Zandvoort: Verstappen op polepositie op eigen bodem

Max Verstappen doet het! De Nederlandse F1-wereldkampioen behaalde in Zandvoort voor eigen volk de polepositie en kan er morgen vol voor de overwinning gaan. Charles Leclerc kwam heel dicht bij de eerste startplek, zijn ploegmaat Carlos Sainz start vanop plek drie. Sergio Pérez gooide door een spin roet in het eten bij Mercedes.

Foto: © Red Bull

Ondanks moeilijkheden in de vrije trainingen was het toch Max Verstappen (Red Bull) die met een 1:11.317 de snelste ronde noteerde aan het begin van Q1. Hij maakte wel een foutje in de voorlaatste bocht, maar was nog steeds sneller dan Charles Leclerc (Ferrari), die de tweede snelste tijd reed. George Russell (Mercedes) was een kwartseconde achter op de Nederlander. Op het einde van Q1 gaat Lewis Hamilton (Mercedes) nog naar de tweede plaats. Daniel Ricciardo (McLaren) en Sebastian Vettel (Aston Martin) stelden teleur met een zeventiende en negentiende plek terwijl hun ploegmaten zich in de top tien nestelden. Daarnaast mochten Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) en Nicholas Latifi (Williams) niet naar Q2.

Hooligans leggen sessie stil

Er reden nog geen twee auto’s op het circuit of Q2 werd al stilgelegd. Niet omdat er iemand was gecrasht, wel voor een oranje rookfakkel die vanuit de tribunes op het circuit was gegooid. De sessie werd hervat en Verstappen ging meteen onder de 1:11. Zijn dichtste achtervolgers waren Hamilton en Pérez. Een verrassing was dat Lance Stroll (Aston Martin) op de vierde plaats stond. Ferrari had wat goed te maken na de eerste rondes van Q2 en deden dat ook. Sainz ging sneller dan Verstappen, die in de garage was gebleven, en Leclerc ging naar de vierde plaats. Russell reed bijna de snelste ronde, maar werd toch tweede. Pierre Gasly (Alpha Tauri), Esteban Ocon (Alpine), Fernando Alonso (Alpine), Zhou Guanyu (Alfa Romeo) en Alexander Albon (Williams) vielen buiten de top 10 en mochten niet aan de slag in Q3.

Perez crasht

Aan het begin van Q3 was het niet Verstappen maar Leclerc die de snelste tijd neerzette. Hij ging zes honderdsten sneller dan de Nederlander. Achter hen volgden Hamilton, Sainz, Pérez en Russell. Stroll kende mechanische pech en zette geen tijd neer in Q3. Om Q3 af te sluiten ging Leclerc in eerste instantie nog over Verstappen, maar de Nederlander zette een 1:10.342 neer. Een tijd die maar 21 duizendsten sneller was dan die van Leclerc. Ook Sainz verbeterde zijn tijd nog en ging naar de derde plek. Sergio Pérez wilde ook nog voor de pole gaan, maar pushte te veel. Hij ging te wijd in de voorlaatste bocht, spinde en zorgde zo voor een gele vlag. Zo konden Russell en Hamilton hun tijd niet meer verbeteren aangezien ze moesten vertragen.

De race start morgen om 15u00.

error: Alert: Content is protected !!