Home > F1 > F1 Zandvoort: Leclerc boven in laatste vrije training, top drie ligt close

F1 Zandvoort: Leclerc boven in laatste vrije training, top drie ligt close

In de laatste vrije training voor de Grote Prijs F1 van Nederland heeft Charles Leclerc (Ferrari) de snelste tijd neergezet. George Russell (Mercedes) zette de tweede tijd neer en was maar zes honderdsten trager dan de Monegask. Verstappen (Red Bull) heeft het gaspedaal teruggevonden na de moeilijke dag van gisteren.

Foto: © Scuderia Ferrari F1 – Tekst: Jarne De Scheemaecker

Het bleef lang stil op het circuit, enkel Sergio Pérez waagde zich aan een aantal snelle rondes. Uiteindelijk kwam er dan toch schot in de zaak. Max Verstappen ging in zijn eerste ronde meteen sneller dan zijn ploegmaat. Ook Ferrari en Mercedes kwamen uit de pits en gingen allemaal sneller dan Pérez zijn tijd. Ook Aston Martin leek op de afspraak met Lance Stroll en Sebastian Vettel op respectievelijk de zesde en achtste plek. Pas na een halfuur had iedereen een competitieve rondetijd neergezet.

Nadat iedereen een tijd op de tabellen had gezet, werd het opnieuw rustig, zowat iedereen bleef in de garages. Alexander Albon reed als enige op het circuit en zette, licht verrassend, de derde snelste tijd neer in de Williams, ook de Aston Martin ging heel wat sneller. De topteams lieten kort voor het einde van de sessie nog even hun spierballen rollen door hun tijden stevig te verbeteren. Charles Leclerc klokte een 1:11.632 en ging zo sneller dan Verstappen. Ook George Russell klopte de tijd van de Nederlander. Veel verschil was er niet tussen de top drie met Russell zes honderdsten trager en Verstappen vijftien honderdsten.

De kwalificatie volgt om 15u00, de race zelf start morgen om 15u00.

error: Alert: Content is protected !!