Home > #Hoofdnieuws > BRC Omloop: Lefebvre verplettert de tegenstand

BRC Omloop: Lefebvre verplettert de tegenstand

Het werd dan toch, moeten we zeggen “uiteraard” (?), Stéphane Lefebvre die met de DG Sport Citroen C3 Rally2 de zege op zijn naam schreef in de Omloop van Vlaanderen. De Fransman leek ongenaakbaar vanaf de allereerste meters, bleef uit de problemen en won met ruime voorsprong op zijn achtervolgers.

Met twaalf scratch tijden op negentien proeven was er eigenlijk nooit enige twijfel over wie deze manche van het BK Rally zou gaan winnen. Lefebvre nam met de Citroen C3 Rally2 de controle over de wedstrijd vanaf de openingsproef en controleerde vanaf dan zijn leiderspositie in de rally. In de laatste lsu van de wedstrijd kon alles wat losser, want tegen die tijd, klassementsproef 14 op De Ruiter, had Lefebvre een voorsprong van 53 seconden op de VW Polo R5 van Verschueren. Bux met de Fabia R5 en Verschueren…, ze mochten allen og eens de scratches op hun naam schrijven, met dien vertande dat alleenheerser Lefebvre nog de afsluitende powerstage en de bijhorende punten binnenhaalde. En daarmee zat dan de Omloop van Vlaanderen er op.

De anderen mochten nog hun kans gaan in de laatste lus maar het werd al snel duidelijk dat de posities waren vastgelegd. Lefebvre werd uiteraard de winnaar. Verschueren bleef tweede, Bux hield de derde plaats vast en Reynvoet, Cracco, Lefevere en Wevers bleven op de plaatsen vier tot zeven, net als deze ochtend. Boone, Coene en Maeyaert hielden vast aan de plaatsen acht tot tien, net als deze middag.

Overlopen we nog even de andere klassen waar PJ Maeyaert met de BMW M3 E30 met overmacht het Historic gedeelte wint, Bert Coene met de Ford Fiesta R5 de beste bleef in de Masters, Gilles Pyck in de Renault Clio RS heer en meester bleef bij de Juniors en Stefaan T’Joens (Renault Clio) nooit bedreigd werd bij de 2WD. Voor Stéphane Lefebvre is deze vijfde zege in het BK Rally quasi een vrijgeleide op de titel.

error: Alert: Content is protected !!