Home > #Hoofdnieuws > BRC Omloop: Lefebvre, ook op zaterdagochtend

BRC Omloop: Lefebvre, ook op zaterdagochtend

Stéphane Lefebvre zet in en om Roeselare zijn triomftocht verder. Met twee snelste tijden op de twee openingsproeven van deze zaterdag, diept hij zijn voorsprong stelselmatig uit op de achtervolgers, Verschueren en Bux.

foto: ©L.Deschuyttere

Deze ochtend werd Roeselare wakker onder het gerommel, niet van de donder, maar wel van de Porsche GT3 motoren. En dat betekende dat de Porsche nulwagen van Muylle onderweg was. Een bewolkte hemel, maar wel een droge baan, wat plassen hier en daar niet te na gesproken, dat was wat Stéphane Lefebvre voor de wielen van de Citroen C3 Rally2 kreeg geschoven. Maar de Fransman maakte kort werk van de passages op Beveren en Houthulst, waar hij eerst drie seconden op de Fabia R5 van Bux pakte, en daarna vijf seconden op de VW Polo R5 van Verschueren.

Na een halve openingslus diept Lefebvre zo zijn voorsprong verder uit op Verschueren, tot 20 seconden, en op Bux tot 38 seconden. Ook op deze zaterdag lijkt de Fransman de touwtjes stevig in handen te hebben. Maar opgelet, want de weg is nog lang met nog een passage op Beveren, Houthulst en de Zoning, en dubbele passages op Passendale en De Ruiter.

De prijzen, die worden straks pas aan de meet uitgedeeld, vraag dat maar aan Maxime Potty, die zijn Citroen C3 R5 op Houthulst in de gracht legde!

error: Alert: Content is protected !!