Home > #Hoofdnieuws > BRC Omloop: Lefebvre heer en meester

BRC Omloop: Lefebvre heer en meester

Mogen we stellen dat de Omloop van Vlaanderen rustig voortkabbelt op deze zaterdag? Stéphane Lefebvre lijkt de zaken stevig in de hand te hebben. Verschueren en Bux bakkeleien voor de tweede plaats, en ondertussen zijn we met de tweede passage op Houthulst al in de helft van deze rallydag.

Buiten een koprol van de Oostenrijker Wagner op De Ruiter, zonder erg voor de bemanning, noteren we geen schokkende omwentelingen in deze Omloop. Bert Coene (Fiesta R5) en Gilles Pyck (Renault Clio RS) gingen even rechtdoor op De Ruiter, zonder veel erg. Het betekende wel dat Kurt Boone (EvoX) voorbij Coene gaat naar een mooie achtste positie algemeen.

Stéphane Lefebvre en de Citroën C3 Rally2 zetten ondertussen hun gangetje voort. Na de beste tijden te hebben gezet deze ochtend op Beveren en Houthulst, trok de Fransman die lijn door met opnieuw scratchtijden op Passendale, De Ruiter, de Zoning en de tweede doortocht op Beveren en Houthulst. Het brengt zijn totaal nu al op tien gewonnen proeven van de twaalf in deze Omloop. Verschueren zorgde ondertussen met de Polo voor één scratch en zevenmaal een tweede tijd terwijl Bux achterop hinkt op het leidende duo met één scratch en tweemaal een tweede tijd. De cijfers spreken voor zich.

Dit alles om maar te zeggen dat het overwicht van Lefebvre groot is en behoudens mechanische pech of een fout, zien we de Fransman hier deze namiddag toch wel recht naar de zege rijden. Verschueren volgt al op 42 seconden, Bux op 55 seconden. Daarachter kan men, op meer dan een minuut twintig van de leider, enkel nog strijden om de ereplaatsen. Iets wat bijvoorbeeld PJ Maeyaert met de BMW M3 E30 tot in de perfectie doet. De Oekenaar staat als leider bij de Historics op een tiende plaats algemeen! Reynvoet (Fabia R5), Cracco (Hyundai R5), Lefevere (Porsche GT3) en Wevers (Polo R5) maken pas op de plaats op de posities vier tot en met zeven, Boone (EvoX) bewijst weer eens zijn klasse op de achtste plaats, voor Coene (Fiesta R5) en Maeyaert.

Deze namiddag wordt het wellicht aftellen voor Lefebvre, met nog een of meerdere passages op Passendale, De Ruiter, de Zoning, Beveren en Houthulst voordat het finishpodium in zicht komt. De laatste doortocht op De Ruiter (KP19), fungeert als powerstage.

error: Alert: Content is protected !!