Home > #Hoofdnieuws > F1 Zandvoort: Ferrari voor in VT2, Piastri naar McLaren

F1 Zandvoort: Ferrari voor in VT2, Piastri naar McLaren

Charles Leclerc (Ferrari) heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training van de Grote Prijs F1 van Nederland. Hij ging vier duizenden van een seconde sneller dan zijn ploegmaat Carlos Sainz. Lewis Hamilton (Mercedes) vervolledigde de top 3. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) parkeerde zijn bolide op het einde van de sessie in de grindbak.

Foto: © Ferrari F1Tekst : Jarne De Scheemaecker

Max Verstappen verspilde geen tijd nadat hij het grootste deel van de eerste vrije training miste en zette meteen de snelste ronde neer. Die plek hield hij tien minuten vast totdat Carlos Sainz vijf honderdsten van een seconde sneller ging. Charles Leclerc probeerde nog sneller te gaan, maar bleef steken op een achterstand van twee honderdsten van een seconde. De top drie ligt dus heel dicht bij elkaar. Hierna werd het rustig op het circuit, alleen Alexander Albon reed enkele rondes en kwam terecht op een vijfde plek, maar zakt uiteindelijk nog naar de zestiende plek.

Met nog een half uur op de klok kwamen de Mercedes F1 opnieuw de top 3 binnen, Lewis Hamilton als tweede, George Russell als derde. Het duo werd snel gesplitst door Lando Norris die met zijn McLaren naar de derde plaats ging.  Ook Leclerc schoof op, hij ging sneller dan zijn ploegmaat Sainz en zette zo de snelste tijd neer.

De sessie werd met nog elf minuten te gaan stilgelegd, omdat Yuki Tsunoda zijn bolide moest worden weggetakeld. Hij was wijd gegaan in bocht 10 en reed zich vast in de grindbak. Uiteindelijk werd de sessie hervat met nog vier minuten te gaan, maar er veranderde niks meer aan de snelste tijden.

Piastri gaat dan toch naar McLaren in 2023

De kogel is door de kerk. Oscar Piastri rijdt volgend jaar voor McLaren en vervangt daar Daniel Ricciardo. Voorafgaand aan deze aankondiging ging een volwaardige soap. Alpine stelde Piastri begin augustus aan als vervanging voor Fernando Alonso, die volgend jaar naar Aston Martin vertrekt. De Australiër reageerde een paar uur later dat dat helemaal niet het geval zou zijn en er werd gefluisterd dat hij een contract zou hebben gekregen bij McLaren. Er ontstond een discussie tussen McLaren en Alpine over waar Piastri volgend seizoen aan de slag mocht. Het Contract Recognition Board, het CRB, moest daarover oordelen en kwam maandag samen om het geschil tussen McLaren en Alpine te bekijken. Vlak voor de tweede vrije training van de Grote Prijs van Nederland werd de beslissing van het CRB bekendgemaakt. Ze hebben unaniem besloten om Piastri zijn contract bij McLaren te erkennen. Dat zorgt er dus voor dat de Australiër volgend jaar bij McLaren aan de slag kan met de Brit Lando Norris als ploegmaat.

error: Alert: Content is protected !!