Home > #Hoofdnieuws > BRC Omloop: Lefebvre blijft leider, Verschueren op vinkenslag

BRC Omloop: Lefebvre blijft leider, Verschueren op vinkenslag

Stéphane Lefebvre en zijn Citroën C3 Rally2 lijken ongenaakbaar, ook op de Roeselaarse wegen. de Frnasman gaat als leider de nacht in en zal morgen zijn leidersplaats mogen verdedigen op een parcours dat wel eens nat zou kunnen worden. Het spel is verre van gespeeld!

foto: ©G.Verschuere

Een toch wel straffe prestatie van Vincent Verschueren die hier blijft aanklampen met de VW Polo GTI R5. Bij de eerste passage op Rumbeke gaf hij slechts één tiende toe aan Lefebvre terwijl Bux opnieuw zes seconden raapte. Andy Lefevere had op de Porsche een lekke band en zag zijn podiumkansen verdampen. Sterker nog, op de Zoning was het Verschueren die Potty en Reynvoet opzij zette en Lefebvre pas als vierde zag aantikken. De voorsprong van de Fransman zakte naar 2,5 seconden.

Maar dan hervond Lefebvre zijn favoriete speelterrein met de tweede passage op Zilverberg en net als op de openingsproef deelde hij opnieuw een klap uit van zes seconden aan Verschueren. Bux volgde opnieuw, maar op acht seconden. Het was dan wachten op de laatste passage van deze vrijdagavond, de tweede doorkomst op Rumbeke. In het donker liet Gino Bux zich nog eens gelden met de Skoda Fabia R5, maar qua tijd scheelde het geen haar want Lefebvre volgde op zes tienden van een seconde en dat hield Lefebvre aan de leiding van de wedstrijd met tien seconden voorsprong op Verschueren en achttien seconden op Bux.

Kijken we nog even vlug in de andere klassen, waar de meesten pas later op deze avond aan de finish zullen komen en dan zien we een redelijk dominane PJ Maeyaert op BMW M3 E30 bij de Historics. De Oekenaar houdt Danny “Mister Euroshop” Kerckhof af op een gelijkaardige machine nadat we Stefaan Stouf en de Ford Sierra Cosworth al vroeg in de wedstrijd verloren met mechanische pech. Bij de Juniors houdt Gilles Pyck ondertussen met de Renault Clio RS ook al een aardige marge over op Jonas Dewilde in de Peugeot 208 R4 terwijl bij de Masters Bert Coene op de Ford Fiesta R5 Kurt Braeckevelt (BMW E36 M3) in bedwang weet te houden. Bij de 2WD tenslotte heerst Stefaan T’Joens (Renault Clio RS) over Van de Walle (Opel Astra GSi).

Morgen gaat de rally verder met nog veertien proeven en een meteo die als zeer wisselvallig wordt aangekondigd.

error: Alert: Content is protected !!