Home > #Hoofdnieuws > DTM Spa: Laurens Vanthoor aan het woord

DTM Spa: Laurens Vanthoor aan het woord

Twee Belgen telt het DTM in 2022, met name de jonge belofte Esteban Muth in de kleuren van Walkenhorst BMW en Laurens Vanthoor die het met SSR Performance Porsche doet. De Limburger heeft een indrukwekkend palmares in de GT-racerij, met winst in zowat alle 24-uursraces en een indrukwekkende lijst internationale titels. Voor Laurens Vanthoor is het DTM een bijzondere ervaring, want voor het eerst sinds zijn deelname aan de Europese F3-competitie in 2010 en 2011 racet hij alleen in een wagen…

Foto: © SSR Performance

Laurens Vanthoor voorstellen, hoeft nog nauwelijks. De 31-jarige man uit Zolder is fabrieksrijder voor Porsche en telt titels in de GT-racerij aan beide kanten van de Atlantische Oceaan en won de 24-uursraces van Spa, Nürburgring, Zolder en Dubai en hij behaalde ook een zege in de GTE-klasse van Le Mans. Dit jaar is het DTM zijn voornaamste programma, uiteraard met Porsche en het team SSR Performance.

Laurens, kan je het DTM-kampioenschap voorstellen?

“DTM is vandaag een kampioenschap dat met GT3-wagens wordt verreden, met heel wat prestigieuze merken, zoals Porsche, Audi, BMW en Mercedes, maar ook Lamborghini en Ferrari. Het grote verschil met alles wat we vandaag in de GT3-wereld kennen, is dat in DTM de rijders alleen racen en dus geen teamgenoot hebben. Dat is een pluspunt voor de uitstraling van het kampioenschap, want het gaat echt om de rijders in de wagen, en bovendien is het lijstje grote namen indrukwekkend. Het feit dat je alleen racet, maakt dat je samen met je team en je ingenieur ook voor alles verantwoordelijk bent. Bovendien zijn de sprintraces van goed een uur erg spectaculair, zeker gezien het niveau van de aanwezige rijders. Succes in DTM is geen makkelijke opdracht, want iedere rijder kan hier bij wijze van spreken vooraan eindigen. Wie van GT-wagens houdt en graag spectaculaire en intense races ziet, die moet absoluut naar Spa-Francorchamps komen.”

Wat verwacht je van Spa-Francorchamps?

“Ik denk dat 30 GT3-wagens met alleen snelle namen aan het stuur een perfecte cocktail voor Spa-Francorchamps is. In Spa kan je inhalen en dat gaat volgens mij dan ook voor erg spectaculaire races zorgen. Heel wat rijders kennen de omloop ook als hun broekzak en dat zal zeker op de piste te zien zijn. Bovendien komen we stilaan in de beslissende fase van het kampioenschap en dat betekent dat er meer risico’s zullen worden genomen. Nogmaals, wie aantrekkelijke races wil zien, mag op 10 en 11 september zeker Spa niet missen.”

En wat is jouw ambitie voor Spa?

“Winnen… Ik denk dat je als Belg op eigen bodem moeilijk een andere ambitie kan koesteren dan winnen en daar gaan we ook alles aan doen!”

Informatie: www.dtm.com Tickets: https://www.ticket-onlineshop.com/ols/dtm/en/spa/channel/shop/areaplan/venue/event/444435

error: Alert: Content is protected !!