Home > Historic > Zevende Memorial Rally van Looi op 10 september

Zevende Memorial Rally van Looi op 10 september

De eerste editie van de Memorial Rally van Looi ligt alweer een aantal jaren achter ons. Toen we in 2014 aan “iets” begonnen was het moeilijk om in te schatten of dit een succes zou worden.

(persbericht)

We mikten immers op een nichesegment van de oldtimerscene in België. Een uitgetekende rondrit op de openbare weg voor sportieve old- en youngtimers. We dachten aan Subaru Impreza’s, Ford Cosworth’s, Lancia Delta’s, sportieve Renault-types, Peugeot ‘s 205 en zo veel meer sportieve modellen. Dit eerste deel wagens werd aangevuld met oldtimers bestickerd in de kleuren van weleer. We zagen in die eerste editie dus Opel’s getooid in de kleuren van tabakssponsoring , een Renault 5 die er exact uitzag zoals die ooit in de Monte Carlo had gereden of Ford’s in de kleuren van benzine- of olie producenten en nog veel meer. Laten we vooral niet vergeten dat het hele gebeuren zich
afspeelde ter herinnering aan een Internationale snelheidswedstrijd, de Rally van Looi waarvan de laatste editie doorging in 1995.

De Memorial rally van Looi was geboren en werd meteen goed gedoopt in 2015. Het totale gebeuren kreeg in ’t Loo, het plaatselijke Culturele Centrum, ook een mooie racing show met race- en rallywagens uit dezelfde periode . Eet- en drankstandjes, demo’s met telegeleide modelwagens, filmfragmenten over de Rally van Looi door de jaren heen maakten deel uit van een geslaagde eerste uitgave van de Memorial in 2015. Een groep van 8 vrijwilligers had het bij de eerste organisatie goed voor elkaar en daarna was het enkel nog wat richting zoeken en vooral een deelnemersveld vormen. Die richting kwam er tijdens de volgende edities. Het idee om met thema’s te werken bleek een succes. We denken aan thema’s Porsche, Opel, de Drie Musketiers, oude piloten en als vreemde eend in de bijt ….zelfs een Nacht van Looi. Elk thema was steeds gelinkt aan een item dat de geschiedenis van de Rally van Looi had
gevormd en nu in een Memorial-kleedje werd gegoten. Bij elke editie waren er kleine of minder kleine vernieuwingen en andere linken naar de autosport: een passage dwars door een garage of over de Citadel van Diest, een servicepunt waar de scholieren van plaatselijke technische scholen automechanica de bandendruk en oliepeil kwamen nachecken, een kleine technische stuurproef opeen verlaten site……het was allemaal mogelijk. Of een talkshows met gasten uit het rallymilieu, interviews op het startpodium . Kortom het concept groeide & bloeide telkens weer. We vergeten niet te vermelden dat steeds aan de innerlijke mens steeds werd gedacht werd en dat
de Memorial steeds kon rekenen op een hele ploeg vrijwilligers die zich belangeloos inzetten.

Helaas komt aan deze mooie opsommingen van leuke dingen een aangekondigd einde. Op 21 maart 2022 moest de Memorial afscheid nemen van z’n medeoprichter en eerste voorzitter na een slepende en lange ziekte. Op vraag van wijlen Ollivier Lodewijckx namen de andere bestuursleden terug de handschoen op om opnieuw een spetterende 7 de editie uit te bouwen. Gekende comebacks zoals een technische controle en een afgesloten parcours in de ruime omgeving van Tessenderlo moeten de 7de editie van deze Memorial Rally van Looi weer tot een hoogdag van de recreatieve autosport maken. Voor de bezoekers op de Vismarkt zijn er de nodige eet & drankstandjes, net als de nodige shops met memorabilia en goodies, schaalmodellen en miniatuurracebanen. We halen er hopelijk mooie herinneringen mee op aan onze overleden voorzitter Ollivier Lodewijckx en laat dat meteen de mooiste comeback zijn voor deze editie.

Afspraak op zaterdag 10 september vanaf 9u voor de 7e editie van Memorial Rally van Looi op de Vismarkt van Tessenderlo

error: Alert: Content is protected !!