Home > VAS > Regularity > VAS: terugblik Regularity van Kasterlee

VAS: terugblik Regularity van Kasterlee

Regularity is een discipline op zich met de eigen specialisten. Die hadden we dan ook vooraan verwacht in de 14de Regularity van Kasterlee en routiniers Sander en Paul Van den Wyngaert losten deze verwachtingen in. Maar er zat toch wel iets meer verhaal aan de wedstrijd dan hun zege.

(persbericht/foto: wb archief)

De deelnemers konden op zondag opgetogen vertrekken op een grotendeels vernieuwd parcours, en dat brengt toch altijd de nodige spanning met zich mee. Eén team was afwezig: Steven en Jos De Man. Zij kenden op zaterdag motorpech toen ze deelnamen aan de Mid Flanders Classic en moesten forfait geven. Het waren de zussen Stephanie en Elien Dierckx, die met hun Toyota MR onmiddellijk bij de les waren. Ze pakten met een minieme afwijking (0,098) de winst op de eerste proef en daarmee ook de leiding van de wedstrijd. Toen Sander en Paul Van den Wyngaert met de VW Corrado op de tweede proef de tegenaanval inzetten, was de verwachting dan ook dat dit ervaren duo zich een weg ging banen naar de zege.

Maar wat volgde werd een clash van de generaties. De Dierckx zussen dienden immers van repliek op de derde proef en mede door nog enkele derde plaatsen op de volgende proeven konden zij doorheen de hele wedstrijd de leiding in handen houden. Sander en Paul hadden ondertussen andere katten te geselen want hoewel zij de beste prestaties konden neerzetten in de vijfde en de zevende passage, dienden ze nu rekening te houden met een ander duo. Sam De Wolf en Julie Cole deden het immers uitstekend op de Porsche 924 en mengden zich in de strijd om de zege en het podium.

Het werd uiteindelijk pas na de verrekening van de resultaten van de allerlaatste proef van de wedstrijd, dat Sander en Paul Van den Wyngaert de zege konden pakken met een verschil van 0.509 punten voor Elien en Stephanie Dierckx. Sam De Wolf en Julie Cole mochten op de derde podiumtrede.

error: Alert: Content is protected !!