Home > Rally > BRC > BRC Omloop: Bert Coene favoriet bij de Masters, Bruno de Wilde verdedigt zijn leidersplaats in 2WD

BRC Omloop: Bert Coene favoriet bij de Masters, Bruno de Wilde verdedigt zijn leidersplaats in 2WD

In de 62ste Omloop van Vlaanderen wordt de 7de manche verreden van de BRC Master Cup. Geen enkele van de vijf voorgaande winnaars (Jos Vertappen, Eric Cunin, Timothy Van Parijs, Jourdan Serderidis en Freddy Loix) komt aan de start. Het belooft een open strijd te worden, waarbij vooral Jimmy D’hondt een goede zaak kan doen in het kampioenschap.

(persbericht)

De Ford-rijder uit Haspengouw opende het seizoen met twee tweede plaatsen, waardoor hij nog altijd op de tweede plaats in de tussenstand staat. Henri Schmelcher, vijfde, is de enige rijder uit de top 10 die ook van de partij is met zijn Porsche. D’hondt zal vooral moeten opletten voor zijn teamgenoot Johnny Poelmans en streekrijder Bert Coene, allebei ook met een Ford Fiesta R5.

We vinden ook een aantal snelle 50-ers bij de BMW-rijders, zoals Kurt Braeckevelt en Danny Kerckhof. Misschien komt de grootste dreiging voor de R5 Masters wel vanuit Historic, want met zijn Ford Sierra Cosworth kan Stefaan Stouf wel eens voor een verrassing zorgen. Het zijn maar enkele van de snelle Masters aan de start van deze 62ste Omloop van Vlaanderen, die vrijdagavond van start gaat in Roeselare.

Na zijn prachtige podiumplaats in Ieper twee weken geleden, komt Bruno de Wilde ook aan de start van de Omloop van Vlaanderen met zijn vertrouwde Honda Civic. De enige die in de voorgaande wedstrijden telkens kon scoren, staat logischerwijze aan de leiding in de tussenstand, al heeft Stefaan T’joens zich zeker nog niet gewonnen gegeven.

In Roeselare doet de Clio-rijder er goed aan om de kloof van 20 punten gevoelig te verkleinen, want met de East Belgian Rally, de Condroz Rally en de Spa Rally staan er nog drie verre verplaatsingen op het programma na deze manche in Roeselare. Ook voor Jony Van de Walle, winnaar eerder dit jaar in Tielt, geldt dat een eventuele zege zijn titelkansen niet leven in kan blazen. Zij zijn in elk geval de enige drie toppers uit de top 10 die aan de start staan in Roeselare. Naast Diego Decrock, vierde in Ieper, is het ook uitkijken naar de tijden van streekpiloten Dimitri Bruyneel en Chris Dobbelaere.

error: Alert: Content is protected !!