Home > #Hoofdnieuws > GT World Hockenheim: de Belgen volop in titelstrijd

GT World Hockenheim: de Belgen volop in titelstrijd

Ook de GT World Challenge Europe nadert de eindfase van het seizoen. De Endurance Cup is volgend weekend op de Hockenheimring in Duitsland toe aan de voorlaatste wedstrijd van 2022. Sarah Bovy en Louis Machiels zijn in de running voor de titel in respectievelijk de Gold Cup en Pro-Am. Een goed resultaat is tevens belangrijk voor WRT-rijders Dries Vanthoor en Charles Weerts die in het gecombineerde klassement van de Endurance en Sprint Cup de tweede plaats innemen, met 41,5 punten achterstand op Raffaele Marciello.

De 24 Uur van Spa speelde een belangrijke rol in het vormen van de tussenstand van de Endurance Cup. Mercedes-rijders Jules Gounon, Daniel Juncadella en Raffaele Marciello, de winnaars in Spa, staan momenteel aan kop. Het trio van AKKODIS ASP telt negen punten voorsprong op Daniel Serra, Davide Rigon en Antonio Fuoco die met een Ferrari de kleuren van Iron Lynx verdedigen. Serra is echter voor de laatste twee wedstrijden van 2022 weerhouden door zijn Stock Car-activiteiten in Brazilië en hij wordt door Alessio Rovera in Duitsland vervangen. Ook de WRT-Belgen Dries Vanthoor, Charles Weerts en Frédéric Vervisch zullen een belangrijke rol willen spelen bij deze voorlaatste manche van de Endurance Cup en ze krijgen in de Pro-klasse het gezelschap van Alessio Picariello. Picariello reed een zeer sterke 24 Uur van Spa en heeft met de Porsche van Dinamic Motorsport op papier een goede kans om ook in Duitsland te schitteren.

Sarah Bovy voert met teamgenoten Rahel Frey en Michelle Gatting de Gold Cup aan. De Iron Dames wonnen hun klasse bij de etmaalrace in de Ardennen en tellen acht punten voorsprong op Schandorff-Millroy-Iribe (Inception Racing – McLaren). Ook Louis Machiels is goed geplaatst om een titel te bemachtigen. De Ferrari-rijder bekleedt met zijn teamgenoten plaats twee bij Pro-Am, op acht punten van leider Dominik Baumann (SPS automotive performance – Mercedes).

De drie-uurswedstrijd start zondag om 15u en is zoals gebruikelijk via livestream te volgen.

De Belgische deelnemers:

  • Boutsen Racing – Audi R8 LMS GT3 Evo II: Adam Eteki – Karim Ojjeh – Benjamin Lessennes (Gold Cup)
  • Saintéloc Junior Team – Audi R8 LMS GT3 Evo II: César Gazeau – Nicolas Baert – Aurélien Panis (Silver Cup)
  • Team WRT – Audi R8 LMS GT3 Evo II: Dries Vanthoor – Kelvin van der Linde – Charles Weerts (Pro)
  • Team WRT – Audi R8 LMS GT3 Evo II: Frédéric Vervisch – Nico Müller – Valentino Rossi (Pro)
  • AF Corse – Ferrari 488 GT3: Stefano Constantini – Louis Machiels – Andrea Bertolini (Pro-Am)
  • Dinamic Motorsport – Porsche 911 GT3 R : Klaus Bachler – Alessio Picariello – Matteo Cairoli (Pro)
  • Iron Dames – Ferrari 488 GT3: Rahel Frey – Sarah Bovy – Michelle Gatting (Gold Cup)
  • VSR – Lamborghini Huracán GT3 Evo: Marcus Paverud – Baptiste Moulin – Michael Dörrbecker (Silver Cup)
error: Alert: Content is protected !!